VATANDAŞIN UMUDU KPSS

Edirne’de düzenlen KPSS Sınavına katılan binlerce öğrenci, memur olmanın hayali ile sınava girdi. 10.15’de başlayan sınavda heyecan hat safhadaydı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2023 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2023 15:34
https://batiekspres.com/

Edirne’de bugün Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yapıldı. Sınava girecek vatandaşlar ve aileleri kapılarda  sınav saatini bekledi. Sınava saati yaklaşan vatandaşları Motorize Ekipler sınav yerlerine yetiştirdi.

10.00’da kapıların kapatılmasıyla içeriye giriş çıkışlar kapatıldı. 10.15’de sınavın başlamasıyla veliler yakınlarını kapıların önlerinde ve sınav yerlerinin bahçelerinde beklemeye devam etti. Genel yetenek sınavının 12.25’de bitmesiyle birlikte ardından 14.45’de Eğitim Bilimleri oturumu başlayıp 16.25’de son bulacak.

“HER YIL SINAVA GİRİYOR”

Sınav için Keşan’dan geldiklerini, kızının her yıl denediğini belirten Fatma Demirtaş “Daha önce girdiği sınavlarda istediği puanı alamadı şansını tekrar deniyor. Keşan’dan geldik. Her sene de geliyoruz. Mesafe uzak ama yapacak bir şey yok çocuklar için geliyoruz. Her yıl sınava giren öğrencilere söyleyeceklerim bizim çocuklar sürekli giriyor şanslarını deniyorlar, onlarda denesin. Her yıl giriyor ama olmuyor. Olana kadar deneyecekler, inşallah bu sene olur” dedi.

“MALİYET ÇOK YÜKSEK”

Kapıda çocuğunu bekleyen bir diğer veli Hüsniye isimli vatandaş sınava hazırlanmanın maliyet olarak yüksek olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Kızım çalışmadan girdi, hiç umutlu değilim. Türkiye’nin şartları zaten belli. Çocukların sınava hazırlanması için çok para gerekiyor. Maliyet yüksek. 2 yıl önce benim kızım üniversiteyi bitirdi ve birçok konuyu unuttu. Ara verdiği için, bilgileri maliyetlerden dolayı yenileyemedi.”

MERT ERİŞKİN