“Vatandaş geçim sıkıntısı çekiyor”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, Türkiye’de faiz artışlarının vatandaşları ekonomik açıdan olumsuz etkilediğini söyleyerek; “Fiyatlar yükseliyor, enflasyon sürekli artıyor ve vatandaşlar geçim sıkıntısı çekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 14:58

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, faizin 500 puan arttırılarak yüzde 40'a çıkmasının kötü sonuçlara yol açacağını ifade etti. Aktaş, gerçekleştirilen faiz artışına tepki göstererek, ekonominin zor durumda olduğunu belirtti.

‘www.batiekspres.com’ haber sitesine konuşan Aktaş; “Faiz artışları, vatandaşları ekonomik açıdan olumsuz etkiliyor. Her faiz artışıyla birlikte fiyatlar yükseliyor, enflasyon sürekli artıyor ve vatandaşlar geçim sıkıntısı çekiyor. Faiz artışlarıyla beraber sürekli zam dalgası geliyor ancak bu durum, fiyatları düşürmüyor aksine zor durumda olan vatandaşları daha da kötü bir noktaya taşıyor” dedi.

Açıklamasında, ekonominin sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Aktaş, hükümetin ekonomik politikalarını gözden geçirmesi ve vatandaşların yaşam standartlarını korumak adına tedbirler alması gerektiğini dile getirdi. Aktaş, faiz artışının ekonomik sorunları çözmek yerine derinleştirdiğini savunarak, daha adil bir ekonomik politika izlenmesi çağrısında bulundu.

ERGİN SÖZER