Vatandaş bu yılbaşında da kuruyemiş yiyemeyecek

Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde kuruyemiş esnafı Okan Çakıcı, Aralık ayında kuruyemişe beklenen zammın kilo başı 35-40 TL olacağını söylerken; “Vatandaşlar geçen yılbaşı kuruyemiş yiyemediler ki bu yılbaşında yesinler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 18:24
https://batiekspres.com/

Son yıllarda ülkede hemen hemen her ürüne zam üstüne zam gelirken kuruyemişlerde de artışlar yaşandı. Son fiyat listelerine göre fındığın kilosu 370 TL’den satılırken, Antep fıstığının kilosu ise 500 TL tezgâhlarda yerini aldı.

Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde kuruyemiş esnafı Okan Çakıcı, yerli halktan talebin az olduğunu şehre gelen yabancı vatandaşlar sayesinde para kazandıklarını söyledi. Aralık ayının başında zam beklediklerini belirten Çakıcı, yılbaşı yaklaşırken herhangi bir hareketlilik beklemediklerini söyledi.

“VATANDAŞLAR GEÇEN YILBAŞI YİYEMEDİLER Kİ BU YILBAŞINDA YESİNLER”

Vatandaşın geçen yılbaşında da kuruyemiş satın alamadığına dikkat çeken Çakıcı; “Şu an güncel fiyatlar 300 ve 400 TL arası. Kilo başı 35-40 lira arası zam gelir diye düşünüyorum. Vatandaşlarla pek işimiz kaldığı söylenemez. Yabancı turistler olmasa iş olmaz, Saraçlar Caddesi kapanır gider. Yerli vatandaşın alma gibi bir şartı yok. Çünkü şu anda bu sektörün içinde olmasam ben de gidip alamam. Vatandaşlar geçen yılbaşı yiyemediler ki bu yılbaşında kuruyemiş yesinler. Bu sene yüzde 200 zam olduğuna göre bu sene hiç yiyemeyecekler. Yılbaşından çok fazla bir hareketlilik beklemiyoruz. Daha önceki senelerde yılbaşlarında biz 3 gün önce uyumuyorduk. 3 gün önceden hazırlıklar başlıyordu. Son 2 yıldan beri daha geç geliyoruz, çok daha erken evimize gidiyoruz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN