Vali Turan’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kırklareli Valisi Uğur Turan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 11:39

Vali Turan, mesajında Cumhuriyet'in kuruluş sürecindeki fedakârlıklara ve Cumhuriyetin geleceğe yönelik önemine vurgu yaptı.

Vali Turan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde büyük fedakârlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı, milletimizin kahramanlık destanlarıyla dolu mücadelesinin zirvesidir. Bu zaferin ardından kurulan Cumhuriyet, geçmişimize gurur, geleceğimize ise güvenle bakmamızı sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’in birlik ve beraberlik ruhuyla güçlenmeye devam ettiğini belirten Turan, şunları kaydetti: "Geçmişte olduğu gibi bugün de büyük devlet olmanın bilinciyle hareket eden milletimiz, ülkemizi bölmek ve geleceğimizi karartmak isteyenlerin planlarını boşa çıkarmaya devam etmektedir. İstiklal Harbimizi zafere taşıyan ruh, bugün de yaşamaktadır ve Cumhuriyetimiz emin adımlarla geleceğe yürümektedir."

Son yıllarda her alanda elde edilen başarıların "Türkiye Yüzyılı" hedefleriyle daha aydınlık yarınlar getireceğini belirten Vali Turan, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada önemli bir umut kaynağı olmaya devam ettiğini ifade etti.

Mesajının sonunda, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve minnetle anan Vali Turan, "Kırklarelili hemşerilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutluyorum" dedi.

HABER MERKEZİ