Vali Sezer; "Tunca Nehri'ne Mini Baraj Kurulacak"

Edirne Valisi Yunus Sezer, Tunca Nehri'nde 2 milyon metreküp su depolayacak mini baraj kurmayı planladıklarını belirterek, çiftçinin su sorunu yaşamaması için tüm imkânların seferber edileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 17:27

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Genel Meclisi'ni ziyaret ederek, meclis üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu. Sulama yatırımlarına dikkat çeken Sezer, Tunca Nehri'nde 'Mini baraj' projesini açıkladı.

Kuraklığın en çok hissedildiği nehirlerden biri olan Tunca Nehri'nin son 1 aydır dip seviyede aktığını hatırlatan Sezer, çiftçinin tarladaki ürününü suyla buluşturmak için mucizevi yöntemler hayata geçirdiklerini söyledi.

Çeşitli projelerle Tunca ve Meriç nehirleriyle birlikte kuruma noktasına gelen çeltiği kurtardıklarını anlatan Sezer, 2025 yılında tarım çalıştayı yapılarak sulamanın ele alınması gerektiğine dikkat çekti. İlgili kurumların ciddi bütçe ayırarak sorun yaşanılan bölgelere çözüm üretmesinin önem arz ettiğini vurgulayan Sezer, Tunca Nehri'nde 'Mini baraj' projesini hayata geçirmeyi planladılarını açıkladı.

Tunca Nehri'nde kademeli su biriktirme projesiyle suyu depolamayı hedeflediklerini belirten Sezer, projenin hayata geçmesiyle nehirde 2 milyon metreküp su tutulacağını açıkladı. 2025 yılının bu yıldan daha iyi olacağını söyleyen Sezer, daha kalıcı işlere yoğunlaşılacağının sinyalini verdi.

ŞENER URFA