VALİ SEZER, MUHTARLARLA ÖĞLE YEMEĞİ YEDİ

Edirne Valisi Yunus Sezer, muhtarlar günü etkinlikleri kapsamında Edirne mahalle ve köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 16:11
https://batiekspres.com/

Muhtarlar günü, Edirne’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, düzenlenen organizasyonda Edirne mahalle ve merkez köy muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Etkinliğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve kurum müdürleri de katıldı. Bu yıl da Filistin’de yaşanılan hastane katliamıyla ilgili muhtarlar gününü buruk bir şekilde kutladıklarını söyleyen Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, “Biz muhtarlar bağlı olduğumuz erde vatandaşımıza şunu öğretmemiz gerekiyor. Çok çalışmamız, çok üretmemiz, devletimizi yüceltmemiz lazım” dedi.

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı Sedat Tosun da “İslam alemine İsrail’in yaptığı çocuk katliamını kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİLERDE VAZGEÇİLMEZ ÖNEMİ VAR”

Muhtarlığın, hiçbir siyasi parti ya da grubun aday göstermeksizin kendilerinin bizatihi seçmenin karşısına çıkarak, doğrudan demokrasiyle seçilen, demokrasideki en önemli kurum olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu anlamda çok kıymetli ve vazgeçilmez bir önemi var demokrasilerde. Yerel yönetimlerle ve kamu kuruluşlarıyla köprü vazifesi yapan birinci derecede sorumlu kişiler. İsrail’in Gazze’de sivillerin olduğu hastaneyi bombalaması ve insanlık suçu işlemesi nedeniyle de coşkuyla kutlayamıyoruz. Filistin halkının da her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hepinizin muhtarlar gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

“TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ BİR KURUM”

Köklü devlet geleneğinde muhtarlığın önemine değinen Edirne Valisi Vali Yunus Sezer, “Muhtarlarımızla ilgili çok söylenecek söz var ama köklü devlet geleneğimizde muhtarlık sistemi değişik adlarla bu günümüze kadar gelmiştir. Ve her zaman da toplum için önemli bir kurum halindedir ve bu şekilde de devam edecektir. Kendiniz aday olarak bu görevi yerine getiriyorsunuz. Mahallelerinizde ve köylerinizde bizim elimiz, ayağımız oluyorsunuz. Mahallenizde, köyünüzde, devlet adına, millet adına en iyi ne yapılacaksa ya kendiniz yapmak ya da yapabilecek makamları harekete geçirmeyi Edirne’de en iyi şekilde yaptığınızı görüyoruz. Muhtarlar gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

“İSRAİL’İ ŞİDDETLE KINIYORUZ”

İsrail’in Gazze’de yaptığı hastane katliamına da değinen Vali Sezer, “İnsanlığın gözü önünde kadın, çoluk, çocuk, yaşlı gözetilmeksizin son teknoloji silahlarla yok edildiğini görüyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde Filisten’e destek geldiğini görüyoruz. Buradan en şiddetli şekilde İsrail’i kınıyoruz. Ölen Filistinli kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. İnşallah bir an önce sükun ve sulh ortamı oluşur” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK