VALİ SEZER GÖREVİNE BAŞLADI

Edirne Valisi Yunus Sezer, atanmasının ardından görevine bugün başladı. Sezer, Edirne protokolü tarafından Valilik bahçesinde karşılanırken; basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2023 18:37
https://batiekspres.com/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Edirne Valiliği’ne atanan Yunus Sezer, bugün görevine başladı. Sezer için Edirne Valiliği bahçesinde karşılama töreni düzenlendi.

Sezer, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanırken; Edirne protokolü de törene katıldı. Sezer, çiçeği öğrencilere hediye ederken; İl Emniyet Müdürlüğü tören kıtasını selamladı. Sezer, daha sonra törene katılan Edirne protokolü ile tek tek selamlaştı. Karşılama töreninin ardından Sezer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sezer, Edirne Valiliği’ne atanmasının ardından görevinde ilk günü olduğunu belirterek; “Bütün temennimiz, görev yaptığımız süre zarfında Edirneli hemşerilerimize, bu kadim şehre hayırlı hizmetlerde hep beraber bulunmaktır” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’Yİ ANLATMAYA KELİMELER YETMEZ”

Edirne’nin kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Sezer; “Binlerce yıllık tarihe sahip ve Osmanlı’ya yaklaşık 1 asır boyunca da başkentlik yapmış bir şehrimizdir. Çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu bir şehir. Hepimizin, her Türk vatandaşının, Balkanlar’daki gönül coğrafyamızdaki her bir insanımızın gönlünde ayrı bir yeri olan bir şehrimiz. Burayı anlatmaya kelimeler yetmez. Tarih ve kültür merkezi, kültür başkenti. Her noktasında insanın, Türk milletinin kendisini bulabileceği, manevi huzur bulabileceği şehir. Şehrin ortasında Mimar Sinan’ın koymuş olduğu imza asırlardır devam ediyor. Bundan sonra da bu topraklar üzerinde ebediyen yaşayacak Selimiye Camii’miz var. Osmanlı’nın bu topraklara attığı en önemli imzalardan bir tanesi” dedi.

“EDİRNE’NİN BÜYÜK BİR POTANSİYELİ VAR”

Sezer, Edirne’nin çok büyük bir potansiyeli olduğunu söyleyerek; “İstanbul’un hemen yanında. Bunun hem avantajı, hem de dezavantajı var ama biz avantajlarını kullanarak buradaki tarım, sanayi, kültür, turizm ile ilgili olan bütün alanlarda ilimizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirip, ön plana çıkartacak projeleri ve politikaları hep beraber uygulayacağız. Çalışma olarak da bütün kurumlarımızla istişare halinde olacağız ve onların, vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve belediyemizin görüşleriyle beraber sorunları masaya yatırıp, onların çözümü noktasında politikalar belirleyeceğiz. O politikaları da teker teker uygulayacağız” sözlerine yer verdi.

“SANAYİ KONUSUNDA DA ADIMLAR ATACAĞIZ”

Edirne’nin kültür, turizm ve tarım ile ön plana çıktığını belirten Sezer; “Sanayi noktasında da şehrin dokusunu bozmayacak şekilde önemli adımların atılmasını hep beraber belirli politikaları harekete geçirme noktasında yoğun bir çalışma ortaya koyacağız. Zaman geçiyor; makamlar, kaim makamlar değil; sürekli değişen makamlar. Buradan ayrıldığımızda da geri hoş bir seda bırakarak ayrılmayı, bütün göreve başlayanların aklının bir köşesinde tutması gerekiyor. Dolayısıyla bu dönemi çok hızlı, çok bereketli bir şekilde değerlendireceğiz” dedi.

“AFETLERE YÖNELİK PLANLAMA YAPACAĞIZ”

Edirne’de depreme yönelik hazırlık çalışmalarının yapılıp yapılmayacağını sorulması üzerine cevap veren Sezer; “Türkiye’de 5 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip her yerde fay hattına sahibiz. Edirne’de ve diğer illerde de şu anda AFAD Başkanlığı’mız, İçişleri Bakanlığı’mız güzel çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda Edirne’de daha önce de devam eden çalışmalarımız vardı. Bizler de aynı şekilde burada bunların planlamasını yapacağız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ