Vali Sezer’den Edirnespor’a Destek Çağrısı

Edirne Valisi Yunus Sezer, maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalan Edirnespor’a yaklaşık 10 milyon TL’lik destek taahhüdünde bulunduğunu açıklarken; tüm Edirnelileri kulübe destek olmaya davet etti. Sezer; “Bütün hemşerilerimden, kurumlarımızdan, belediyemizden istirhamımız; Edirnespor’a destek vermeleri yönünde” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 16:11

Edirne Valisi Yunus Sezer, maddi sıkıntılar nedeniyle futbolcuları sözleşmelerini feshederek kulüpten ayrılan Edirnespor’un son durumu ile ilgili konuştu.

İl Genel Meclisi’ni ziyareti sırasında basın mensuplarının Edirnespor’un son durumunu sorması üzerine konuşan Vali Sezer, Edirnespor’a taahhüt ettiği maddi desteği açıklarken; kentteki başta kurumlar ve iş insanları olmak üzere tüm Edirnelileri kulübe destek olmaya davet etti.

“O ORTAM ÇOK HOŞUMA GİTTİ”

Her şehrin, kendisine ait bir futbol takımı olduğunu söyleyen Sezer; “Edirne'mizi de temsil eden, futbol anlamında amiral gemisi diyebileceğimiz takımımız Edirnespor. Ben göreve başlayalı neredeyse bir yıl oldu. Gördüğüm kadarıyla da insanların ailece gidip kış aylarında seyrettiği, sosyal faaliyet olarak da, etkinlik olarak da şehriyle gurur duyduğu ve vakit geçirdikleri bir alan oluşmuş durumda. Diğer şehirlerden farklı olarak da çok hoşuma gitti; çocuklar var, kadın seyircilerimiz çok fazla, ailece gidenler çok fazla. Dolayısıyla şehir takımı olarak, o ortam olarak çok hoşuma gitti” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİMİZİN TAKIMIYLA HEPİMİZ GURUR DUYDUK”

Sezer, Edirnespor’un 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden önce Edirne Belediyesi tarafından desteklendiğini hatırlatırken; “Valilik olarak biz daha önceleri ufak destekler sunuyormuşuz. Ama geçen senenin son dönemi, mahalli idareler seçimine geldi. O konuda da Valilik olarak, Gençlik ve Spor Bakanımızın destekleriyle ligi iyi bir seviyede, Play-Off'a da kalacak şekilde tamamladık. Şehrimizin takımıyla da hepimiz gurur duyduk” dedi.

“TAAHHÜTLERİNİ GETİRENLER DE OLDU, GETİRMEYENLER DE”

Edirnespor’un 2024/2025 futbol sezonu öncesi kaynak sıkıntısı yaşadığını belirten Sezer; “Bunun bir bütçesi oluşturuldu. Bu bütçeyle ilgili olarak da bir toplantı yaptık. Şehrimizin iş adamlarını çağırdık. Onlardan taahhütte bulunanlar oldu ve o taahhütlerini nispeten yerine getirenler olduğu gibi, hiç getirmeyenler de oldu. Ama biz bir defa söyleriz. Sonuçta insanların yakasına yapışıp para isteyecek halimiz yok. Benim kahvaltı dışında telefon açıp şehrin takımına transfer dönemi destek olun dediğim de çok iş adamımız var. Hem Edirne'de, hem Edirne dışından daha önceki çalıştığımız yerlerden sporseverler var. Edirne lafı, aslında her kapıyı açacak bir laf. Çünkü Edirne'nin kendine ait çok büyük bir kredisi var. Edirne'miz dediğimiz zaman Edirne'yi 81 vilayetimizin hepsi sahipleniyor. Çünkü Edirne'de 81 ilin hepsinden bir parça var. Şehir takımları başka bir deplasmana gittikleri zaman da Edirnespor'un ayrı ağırlandığını biliyorum. Çünkü şehir, payitaht şehri ve serhat şehri. Herkesin hafızasında Edirne ile ilgili güzel şeyler var. Bunu nereye giderseniz gidin yok edemezsiniz. Böyle bir kredimiz var. Hiç tanımadığımız insanlara bile rica etsek biraz destek oluyorlar. Fakat taşıma suyla değirmen dönmüyor” dedi.

10 MİLYON TL TAAHHÜTTE BULUNDUM”

Sezer, Edirnespor’a taahhüt ettiğini maddi desteği de açıklarken; “Geldiğimiz noktada topladığımız yardımlar, valilik kaynaklarıyla olmasa bile başka kaynakları derleyecek şekilde 10 milyon TL kadar taahhütte bulundum. Bunun da bir kısmını ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. İş adamlarımızdan gelenler oldu. Fakat bu yeterli olmadı. Dolayısıyla kurdukları takım bir şekilde dağıldı. Şimdi yeni sözleşme yapmak için daha dar bir bütçeyle çalışmaları devam ediyor” sözlerine yer verdi.

“TAKIMLARINA DESTEK OLSUNLAR”

Edirnelilere Edirnespor’a destek vermeleri için çağrı yapan Sezer; “Buradan ben şehrimizin güzel insanlarını, takımlarına destek olsunlar diye davet ediyorum. Herkes kararınca destek olsun ve bu işin içerisinde yer alsın. Bir sürü amatör kulübümüz var. Amatör kulüplerdeki çocuklar futbol oynuyorlar. Bu çocuklar nereye gidecekler? Bu çocuklara bir hedef göstermek lazım. Bunlar olmazsa bir hedef yok. Şimdi de iyi bir altyapıyla beraber Edirnespor'u desteklemek, altyapıyı destekleyerek Edirnespor'u bir yere getirmek lazım ki spor da devam etsin. Sadece futbolla ilgili değil; diğer branşlarla ilgili de devam etsin” dedi.

“YETERİNCE DESTEĞİ ALAMADIK”

Sezer, Edirne’de her alana semt sahaları yapmaya devam ettiklerini söyleyerek; “Şu anda 5 tanesi bitti. En son Karaağaç’ın stat ihalesini yaptık. Tunca stadı bitti. Şehri de sportif faaliyetleri yapılacak hale getiriyoruz. Bütün hemşerilerimden, kurumlarımızdan, belediyemizden istirhamımız; Edirnespor’a destek vermeleri yönünde. Şehrimizin takımıdır. Yönetimde yer almak isteyen varsa gelsin, yönetimde yer alsın. Başka katkı sunmak isteyen varsa gelsin, başka katkı sunsun. Bu kapalı bir sistem değil; herkesin göreceği ve açık bir sistem. Çünkü yeterince desteği alamadığımızı söylemek isterim. Gerçekten ben de çok zorlanıyorum. Hem şehre karşı mahcup olmak istemiyorum, hem de bir sürü insan bunu bekliyor. Bunu bir şekilde yoluna koymayı çok arzu ediyorum. Bu hafta da çalışmalara devam ettik. Biraz finansal destek bulduk. Ama bütün hemşehrilerimi Edirnespor'a sahip çıksınlar diye davet ediyorum. Aynı zamanda da gelsin, bu sistemin de içinde yer alsınlar” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ