UZUNKÖPRÜ’DE PANKART KAVGASI

Uzunköprü’de 7 ve 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali pankartı Uzunköprü İYİ Parti İlçe Başkanı İbrahim Erkal ve Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan arasında gerginliğe neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 15:37
https://batiekspres.com/

Edirne İYİ Parti İlçe Başkanı İbrahim Erkal, Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali pankartı hakkında söylemlerde bulundu. Erkal “Ben olsam Uzunköprü menfaatine, ortak paydası Uzunköprü olan bir şey yapardım. Kendi resmimi Uzunköprü logosundan büyük yaptırmam” ifadelerine yer verdi. Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ise yapılan bu eleştirilere kayıtsız kalmadı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İYİ Parti İlçe Başkanı İbrahim Erkal’a sert eleştirilerde bulundu.

“TOPLUMA HİTAP ETMEMİZ GEREKİYOR”

Topluma hitap ederken toplumsal menfaatin ön planda olması gerektiğini belirten Erkal “Sosyal anlamda eğer bu işi yapıyorsak biz topluma hitap etmemiz gerekiyor. Topluma hitap ederken de insanların tamamen toplumu tamamlayıcı bir şekilde, kavrayıcı bir şekilde toplum karşısına vermesi gerekiyor. Kendini ön plana çıkarmaktan öte, toplumsal menfaati ön plana konulması gerektiğini düşünüyorum. Burada da bu şekilde bir yapıyla hareket edilmediğini zaten görüyoruz” dedi.

“ATATÜRK’ÜN RESMİ VAR”

Kendisini eleştiren İYİ Parti İlçe Başkanı İbrahim Erkal’a sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla cevap veren Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan “İYİ Parti İlçe Başkanı Sayın İbrahim Erkal tüm coşkusuyla devam eden festivalimize gölge düşürmeyi amaçlayarak, Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali'nin açılış kortejine katılmamasının sebebini festival kortejinde belediye ve festival logomuz ile beraber benim fotoğrafımın da yer alması olduğunu ifade etmiş. Öncelikle Sayın başkan, festival kortejimizin başında uğruna canımızı feda edeceğimiz Türk Bayrağımız ve izinden yürümekten asla vazgeçmediğimiz Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi var. İçinden geçtiğimiz bugünlerde başta ekonomik zorluklar olmak üzere rahatsız olacak birçok şey varken Uzunköprülülerin oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanının fotoğrafından rahatsız olmakta nasıl bir düşünce yapısı anlamak mümkün değil. Hele de neredeyse her gün sosyal medya hesabından kendi fotoğrafını paylaşan biri için daha da garip bir durum” diye konuştu.

“YOKTUM DEMEKLE YETİNDİ”

Erkal’a korteje yürüyüşüne neden gelmediğini sorduğunu belirten Becan şöyle konuştu: “İYİ Parti İlçe Başkanı’nın kendisine Sanat ve Zanaat Sergimizin açılışında ‘dün korteje neden gelmediniz’ diye sordum. Kendisi sadece ‘yoktum’ demekle yetindi. Madem benim fotoğrafımdan rahatsız oluyorsun Sayın başkan bunu sosyal medyadan, gazetelerden önce benim yüzüme söyleyecek cesaretini de göstereceksin.”

“UZUNKÖPRÜ’YÜ YOK SAYIYORSUNUZ”

Makama saygılı olunması gerektiğinin altını çizen Becan “Kıymetli hemşerilerim, dün saat 24.00'ü geçerken Gazi Caddesi'nden geçtim. İğne atsanız yere düşmez o kadar kalabalık. Bütün dükkanların ışıkları yanıyor, kapıları açık, esnafımız satış yapıyor. Hele Cumhuriyet Meydanı'nda masalar yollara kadar taşmış. Böyle bir kalabalık benim çocukluğumda fener alaylarında olurdu sadece. Uzunköprülüler mutlu, esnafımız mutlu, misafirlerimiz mutlu ama birileri tüm bu güzellikler arasında benim fotoğrafımdan rahatsız olmuş. Yahu bırakın bu kısır çekişmeleri. Güzel işlerin paydaşı olup neden siz de mutlu olmuyorsunuz? Neredeyse bütün siyasi partilerin ilçe başkanları oradaydı. Hep birlikte bir düğün, bir bayram gibi birlik beraberlik içerisinde Uzunköprü sokaklarında yürüdük. Uzunköprü mevzu bahis olunca siz hariç hepimiz oradaydık. Ama korkarım ki sizin ‘şahsi’ olarak bana karşı bir tavrınız var. Beni sevmek zorunda değilsiniz ama benim temsil ettiğim makama saygı duymak zorundasınız çünkü ben binlerce Uzunköprülüyü temsil ediyorum. Siz beni değil Uzunköprü'yü yok sayıyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

“SİZ NEREDEYDİNİZ?”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlatan Becan “Uzunköprü Belediye Başkanı olarak ben o logoya, Uzunköprü Belediyesi'ne, Uzunköprülülere katma değer yaratmak için 24 saat çalışıyorum. Uzunköprü halkının bana yüklediği vazife bu ve ben de görevimi layıkıyla yapmak için çalışıyorum. Çünkü Atamızın dediği gibi ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’  Peki, siz ne yapıyorsunuz? Uzunköprülülük ruhuyla herkes o alanda bir aradayken siz neredeydiniz?” dedi.

“FOTOĞRAFIMI UZUN YILLAR GÖRECEKSİNİZ” MESAJI

Belediye personellerimin hakkını yedirmem diyen Becan şöyle konuştu: “Benim fotoğrafımdan rahatsız olup gölge düşürmeye çalıştığınız bu festival için yüzlerce belediye personeli canını dişine takmış, bir saat uyku uyumadan çalışıyor, haberiniz var mı? Sadece kendi emeğimi değil, orada olup katkı sunan, yardımcı olan, Uzunköprü insanın misafirperverliğini gösteren herkesin ve Belediye personeli yol arkadaşlarımın emeğini de size yedirmem. Rahatsız olduğunuz o fotoğrafı uzun yıllar görmeye devam edeceksiniz. Verdiğimiz rahatsızlıktan gurur duyuyoruz.”

UZUNKÖPRÜ’DE EN FAZLA POSTER VEYA AFİŞ KİME AİT?

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın kendisi hakkında yaptığı paylaşımı değerlendiren Erkal “Özlem Hanımın bana bir cevabı olmuş sanırım. Atatürk ve Türk Bayrağı üzerinden bir söylemi olmuş. Eğer araştırma yapmak istiyorsanız Özlem Hanımın fotoğrafları ve posterlerimi daha fazla, yoksa Atatürk’ün Uzunköprü Belediyesi tarafından asılan poster ve afişlerimi daha fazla bir araştırma yapılabilir” diye konuştu.

“ŞAHSİ BİR MESELEM YOK”

Yaptığı söylemlerin arkasında olduğunu ve kendisinin Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ile arasında şahsi bir mesele olmadığını belirten Erkal “Benim söylemlerim yersiz söylemler değildir. Gördüklerimi net bir şekilde ortaya koymaktan çekinmeyerek söylediğim şeylerdir. Söylemlerimin arkasındayım. Kimseye ön yargı ile yaklaşan bir olmadığımı Uzunköprü’de herkes bilir. Ben Özlem Hanım veya başka birisi üzerinden şahsını hedef alarak bunu yapmış birisi değilim. Ben sadece yapılmış olan uygulamanın doğru olmadığını ifade etmek istedim. Böyle bir projeyi hayata geçiren kişi ben olsam madem toplum adına yapılan bir şeyse o zaman toplumun tamamını kapsayıcı bir şekilde Uzunköprü menfaatine, ortak paydası Uzunköprü olan bir şey yapardım. Kendi resmimi niye Uzunköprü logosundan büyük yaptırayım ki ben? Bu şahsi reklamdan öteye gitmez mi? Benim art niyetli bir söylemim yok aslında ama kendisi bunu şahsileştirmiş herhalde. Bana karşı bir söylemi olmuş. Ben o söylemlerin hiçbirisini kabul etmediğim gibi, Uzunköprü’de insanlar bunu benim adıma kabul etmez. Kaldı ki sosyal medya paylaşımında kimin ne kadar karşılık gördüğünü de görebilirsiniz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN