“Uzun süreli telefon kullanımı duruş bozukluğuna yol açıyor”

Edirne’de Fizyoterapist Uğur Kurtoğlu, uzun süreli telefon kullanımının duruş bozukluğu ve boyun düzleşmesi gibi sorunlara neden olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 14:19

Edirne’de Fizyoterapist Uğur Kurtoğlu, uzun süreli telefon kullanımının boyun düzleşmesi ve yuvarlak omuz rahatsızlıklarına neden olduğunu söyledi. Kurtoğlu; “Telefonla veya tabletle geçen zamanımızı maksimum 30 dakika ile 1 saat gibi bir süreye indirmemiz çok yararlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Uzun süre telefon kullanımının rahatsızlıklara neden olduğunu belirten Kurtoğlu; “Günümüzde yoğun kullanılan telefon ve tablet benzeri cihazlar boyun düzleşmesi ve yuvarlak omuz gibi rahatsızlıkların temelini hazırlıyor. Uzun süre telefonla meşgul olmak odaklanma gerektirdiği için başımızın telefona doğru yaklaşmasını ve uzun vadede boyun omurlarımızın bu pozisyona adapte olmasıyla beraber boyun düzleşmesi tehlikesini barındırıyor. Bu nedenle omuzlarımız göğsümüze yaklaşarak öne doğru meyillenir ve yuvarlak omuz dediğimiz duruş bozukluğu gerçekleşir. Bunların sonucunda kulunç dediğimiz fibrozitler oluşabilir. Günde telefonla veya tabletle geçen zamanımızı maksimum 30 dakika ile 1 saat gibi bir süreye indirmemiz çok yararlı olacaktır” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN