Uzman Kanar, Ergenlik Döneminde Cilt Temizliğinin Önemine Dikkat Çekti

Edirne’de Cilt Bakım Uzmanlığı yapan Cilt Bakım Uzmanı Dilek Kanar, ergenlik döneminde cilt temizliğinin önemine dikkat çekerek; “Cilt temizliğinin önemi burada devreye giriyor. O cilt yağ üretmeye, hormonlar hızlı çalışmaya başladığında önlemini almamız gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 16:26

Edirne’de cilt bakım uzmanlığı yapan ve uzun yıllardır bu alanda deneyim sahibi olan Cilt Bakım Uzmanı Dilek Kanar, özellikle ergenlik döneminde cilt temizliğinin önemine dair uyarılarda bulundu. Kanar, gençlerin bu dönemde yaşadıkları hormonsal değişikliklerin cilt sağlığı üzerindeki etkilerine vurgu yaparak, cilt bakımının bu süreçte ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Kanar, ergenlik döneminde sıklıkla karşılaşılan sivilce ve akne gibi cilt sorunlarının, doğru ürünler ve düzenli cilt bakımı ile kontrol altına alınabileceğini belirtti. Bunun yanı sıra, gençlerin bu dönemde cilt bakımı konusunda uzmanlardan destek almalarının da önemli olduğunu ifade eden Kanar, "Cilt sorunlarıyla başa çıkmak için profesyonel bir yardım almak, hem doğru ürünlerin seçilmesi hem de cildin ihtiyaçlarının doğru belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

“DOĞRU ÜRÜNLER KULLANILMALI”

Doğru ürün kullanımının önemini vurgulayan Kanar; “Ergenlik sivilcelerinin çok çeşidi var. En çok genetik şansızlık, beslenme alışkanlıkları etkili oluyor. 10 yaşında bile başvuran hastalarımız oluyor. 10 yaşından itibaren temizlemeye başladığımızda kapalı komedonlar akneye dönüşmüyor. Kistik sivilceye dönmeden önlemini aldıktan sonra akne skar izleriyle uğraşmak zorunda kalmıyorlar. Bu 40’lı yaşlara kadar da devam edebiliyor. Ergenlik sivilcesi sadece büyürken değil, birçok kişide 40 yaşına kadar görülebiliyor. Cilt temizliğinin önemi burada devreye giriyor. O cilt yağ üretmeye, hormonlar hızlı çalışmaya başladığında önlemini almamız gerekiyor. O süreçte uzmanlardan yardım alınmalı. Doğru ürünler kullanılmalı” diye konuştu.

Kanar, ergenlik döneminde yapılan doğru cilt bakımının, ilerleyen yıllarda sağlıklı bir cilt görünümünün korunmasına yardımcı olacağını söyledi.

HİLAL PEKER