Uyur’dan Yangınlara Karşı Su Tankeri Talebi

AK Parti önceki dönem Lalapaşa İl Genel Meclisi Üyesi Secaattin Uyur, bugün düzenlenen meclis toplantısını ziyaret ederek gündem dışı söz aldı. Uyur, bölgede meydana gelen anız yangını sonucu 21 dönüm kanola tarlasının yandığını söylerken; köylere su tankeri alınması için meclis üyelerinden destek istedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 17:14

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) önceki dönem Lalapaşa İl Genel Meclisi Üyesi Secaattin Uyur, İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti.

Uyur, ziyaretinde İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ile meclis üyelerine görevlerinde başarılar dilerken; mecliste söz alarak son dönemde sık sık gündeme gelen anız yangınlarına dikkat çekti. İl Genel Meclisi Üyeliği görevini 10 yıl boyunca severek yaptığını ve 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde aday adayı olmadığını belirten Uyur; “Yeni seçilen ve eski arkadaşlara da canı yürekten başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“21 DÖNÜM KANOLAM YANDI

Uyur, son dönemlerde meydana gelen anız yangınlarına dikkat çekerek; “Yaz aylarının bu dönemlerinde çok ciddi derecede anız yangınlarına maruz kalıyoruz. 3 gün önce Hamzabeyli ve Demirköy arasında bir yangın çıktı. Yaklaşık bin dönüm kadar anız, otlakiye yandı. Benim de 21 dönüm kanolam yandı” dedi.

“SU TANKERİ ALIMINDA YARDIMCI OLURSANIZ MİNNETLERİMİ SUNARIM”

Köy muhtarlıklarına su tankeri alınması için İl Genel Meclisi’ne öneride bulunan Uyur; “Sulamanın önemi çok fakat özellikle buğdayın ve kanolanın hasat edildiği dönemlerde birer arazöz olmasa da en azından 3 ya da 5 tonluk su tankeri olsa, su taşıyıp müdahale edilse. Bölge, kötü bir bölge. Ulaşım zor. En azından köy muhtarlıklarına 3 ya da 5 tonluk bir su tankeri alımında yardımcı olursanız, bütün köylüler adına hepinize minnetlerimi sunacağım” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ