Üstün, Trafik Levhalarına Ateş Edenleri Uyardı

CHP İl Genel Meclisi Sözcüsü Mustafa Üstün, Edirne İl Özel İdaresi yol ağında bulunan yolların ve köprülerin işaretleme levhaları, korkuluk durumları hakkındaki raporu görüşüldüğü toplantıda kamuoyuna seslendi. Trafik levhalarının önemine dikkat çeken Üstün; “Bu işaretlere bazı kişiler silahlarla ateş ediyorlar. Lütfen buradan kamuoyuna seslenelim; bu konuda sağduyulu olalım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 18:10

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Araştırma ve İnceleme Komisyonu’nun Edirne İl Özel İdaresi yol ağında bulunan yolların ve köprülerin işaretleme levhaları, korkuluk durumları hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Ahmet Sarıgül tarafından sunulan raporda, Edirne merkez ve ilçelerine bağlı köylerin, İl Özel İdaresi yol ağında bulunan yolların ve köprülerin işaretleme levhaları ve korkulun durumları hakkında komisyon tarafından yapılan araştırma ve incelemeler açıklandı.

GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALARI AÇIKLADI

Sarıgül, 2023 yılında İpsala ilçesi Turpçular köyü köprü korkuluğu yapımının, Çatma ve Yünlüce arasında bulunan köprünün tabliye onarım işinin, Enez ilçesi Sultaniçe köyünün köprü korkuluğu yapım işinin tamamlandığını belirterek; “2023 yılı sonu itibariyle bir köprünün yapımı, bir kutu menfez yapımı, 2 köprü bakımı ve güçlendirme çalışması, 3 adet köprü menfez güçlendirme çalışması, ayrıca trafikte bulunan sürücü, yaya ve yolcuların ortak dili olan trafik işaretlemelerini, doğru ve yerinde kullanımının trafik güvenliği açısından büyük önem taşıdığından, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, idaremiz yol ağında bulunan asfalt çalışmaları tamamlanan yol çizgi çalışmaları ve mevcut trafik levhaları yıpranan 790 adet trafik işaret levhası montajı ve 7 bin 500 adet CTP montajını tamamlamıştır” ifadelerini kullandı.

“KÖY VE KÖPRÜ LEVHALARI YENİLENMEKTEDİR”

2024 yılında ise Meriç’in Olacak köyünde köprü korkuluk yapımının gerçekleştirildiğini açıklayan Sarıgül; “Zaman zaman yapılan kontrollerde tespit edilen köy levhaları ve köprü levhaları yenilenmektedir. Edirne il genelinde trafikte yaya, sürücü ve yolcuların can ve mal güvenliğini sağlamak için trafik işaretleme çalışmalarına hızla devam edilmektedir” dedi.

“BÜYÜKDÖLLÜK KÖPRÜSÜNÜN KORKULUKLARI CİDDİ PROBLEM”

Sarıgül’ün sunumunun ardından konuyla ilgili söz alan CHP Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Kutay Özköse, Edirne merkeze bağlı Büyükdöllük köyünde sıkıntısı bulunan bir köprünün olduğunu söyleyerek; “Korkulukları ciddi problem teşkil ediyor. Burada birkaç kez ölümlü kazalar da gerçekleşti. Yıl içerisinde hep birlikte bunun kararını alıp hızlı bir şekilde çözmeliyiz. Büyükdöllük köprüsü öncelik arz ediyor” sözlerine yer verdi.

“SULTANİÇE KÖPRÜSÜNE KOT FARKI OLUŞUYOR”

Özköse’nin ardından konuyla ilgili söz alan CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Salih Akar da Sultaniçe köyünün köprüsüne dikkat çekerek; “Sultaniçe köyünün köprüsünde yapısı gereği kot farkı oluşuyor, yükselerek gidiyor. Başkanımızla yaptığımız incelemede köprünün korkuluklarının olduğunun ama yolun devamında da devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü kot farkı bayağı bir yükseliyor. Köprünün yüksekliği 10 metrenin üzerinde ama köprüye gelene kadar yol da 10 metreye kadar yaklaşıyor. Yanında korkulukları yok. Araç ve yaya trafiğine olumsuz etkisi var. Geçtiğimiz yıl araç trafiğinin artmasıyla burada birkaç tane kaza gerçekleşti. Bununla ilgili korkulukların uzatılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“MÜTEAHHİTTEN KAYNAKLANAN SIKINTI”

Konuyla ilgili söz alan CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç, Sultaniçe köprüsünde müteahhitten kaynaklanan sıkıntıların oluştuğunu belirterek; “İlk aşamada bize verilen bilgide köprünün ayaklarının 80 santim daha aşağıya inmesi gerekiyor. O kot farkının oluşmaması gerekiyor. Ana taşıyıcı ayaklarda derinlik oluşmamış. Dolayısıyla o kot farkı oluşmuş. Sadece köprüde korkuluklar var. Ama kot farkının gidermek için korkuluk yapımı devam etmeliydi. Köprünün bulunduğu Sultaniçe köyünün çıkışında hemen karşısında ev var. Dolayısıyla orada 70 derecelik viraj oluşuyor. Orada yapılabilecek bir şey yok. Köprüyü başka bir yere taşımak lazım. Gerekli banket çalışması yapılabilir. Gerekli uyarı levhaları kullanılabilir. Ayrıca tarihi yol onarılarak, geliş ve gidişi değiştirerek trafik yoğunluğu azaltılabilir. Yollarımızda trafik levhaları çok önemli. Trafik levhaları olmazsa yeri geldiğinde maddi, yeri geldiğinde ölümlü kazalara neden oluyor” ifadelerine yer verdi.

“SİLAHLA ATEŞ EDİYORLAR”

Kılıç’ın ardından konuyla ilgili söz alan CHP İl Genel Meclisi Sözcüsü Mustafa Üstün de trafik levhaları ve işaretleri ile ilgili sıkıntılar olduğunu söyleyerek; “Maalesef bazı bölgelerde bu işaretlere bazı kişiler silahlarla ateş ediyorlar. Lütfen buradan kamuoyuna seslenelim; bu konuda sağduyulu olalım. Çünkü onlar bir maliyet ve insanların hayatı önemli” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ