Üsküp Belediyesi'nden Ağaçlandırma ve Çevre Düzenlemesi Atağı

Üsküp Belediye Başkanlığı, beldede başlattığı çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 12:04

Bu kapsamda hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan ve “Pazlak Çeşmesi” olarak adlandırılan çeşmenin çevresinde ve Çukurpınar Yolu üzerindeki köprünün her iki tarafında ağaçlandırma ve çevre düzenleme işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca çalışma yapılan alanın içinde kalan dere yatağında, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü 112. Şube Müdürlüğü tarafından taşkın koruma kapsamında genişletme çalışması yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Üsküp Belediye Başkanı Halil Çallı, belde sakinlerinin ailecek oturup piknik yapabilecekleri alanların eksikliğini tespit ettiklerini belirterek, "Bu doğrultuda iki nokta belirledik. İlk nokta, hayırseverler tarafından yapılan ve Pazlak Çeşmesi olarak bilinen çeşmenin çevresi; ikinci nokta ise Dupnisa Mağarası yolu üzerindeki köprümüzün her iki yanında kalan alan oldu. Bu alanlarda ağaçlandırma çalışmalarımızı tamamladık. Ekiplerimiz, dikilen ağaçların düzenli olarak sulanmasını sağlıyor," dedi.

Başkan Çallı, köprünün yanında bulunan alanda çevre düzenleme çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, "Bu bölgede sosyal tesis tarzı bir alan oluşturmak istiyoruz. İnşallah bu çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımız için güzel vakit geçirebilecekleri alanlar kazandırmış olacağız," şeklinde konuştu.

Belediyenin çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları, belde halkı tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

HABER MERKEZİ