“Üreticinin aklıyla alay ediyorlar”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, 13,50 TL açıklanan çiğ süt fiyatına tepki göstererek; “Açıklanan bu fiyat, üreticinin aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 12:30

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, açıklanan çiğ süt fiyatıyla ilgili konuştu Aktaş, Ulusal Süt Konseyi tarafından 13,50 TL olarak açıklanan çiğ süt fiyatını eleştirerek; “Açıklanan bu fiyat, üreticinin aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir. Ulusal Süt Konseyi'ndeki arkadaşları birlikte üretim yapmaya davet ediyorum. Buyursunlar” dedi.

Aktaş, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada süt fiyatlarının tarım sektöründeki üreticileri olumsuz etkilediğine vurgu yaparak; “Üreticilerimiz, emeklerinin karşılığını alamıyor ve bu durum sürdürülebilir bir tarım politikasına zarar veriyor. Üreticilerimizi desteklemeliyiz. Bu fiyatlarla süt üreticileri zaten iyice pahalılaşan hayat koşullarında evini bile geçindiremez hale gelecektir” ifadelerini kullandı.

“TARIM POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Aktaş, açıklamasında tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Üreticilerimiz, adil ve sürdürülebilir bir fiyat politikasına ihtiyaç duyuyor. Bu konuda tüm paydaşlarla iş birliği yapmaya hazırız. Amacımız, tarım sektörünü güçlendirmek ve üreticilerimize hak ettikleri değeri sağlamaktır” dedi.

ERGİN SÖZER