ÜRETİCİ TMO MAĞDURU

CHP Havsa İlçe Başkanı Hüseyin Özden, randevu sistemine geçen TMO’nin randevulara yetersiz kaldığını belirterek, “çıkardığımız mahsulleri satamıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2023 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2023 15:45
https://batiekspres.com/

CHP Havsa İlçe Başkanı Hüseyin Özden çiftçilerin tüccara bağımlı hale getirilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Bölgedeki çiftçilerin durumu oldukça kötü. Toprak Mahsulleri Ofisi, zamanında yeterli miktarda ürün satın alımı gerçekleştirmiyor ve çiftçilere randevu verme konusunda da eksiklik gösteriyor" şeklinde konuştu.

Özden açıklamasında, “Bölgemizde buğday hasadı başladı. Lisanslı Depo ve TMO randevu sistemi saatlerce  düşmüyor ve çok nadir denk geliyor. Lisanslı depo randevuları daha ilk gün doldu. TMO’da da verilen randevu ikinci gün Ağustos ayına veriyor. Bütün bir sene gözüne baktığımız mahsulümüzün biçme zamanı şimdi. Çıkardığımız mahsulü satamıyoruz, tüccarda fiyatlar çok düşük. Yıllardır var olan mahsulü çıkarınca TMO götürüp sıraya girip veriyorduk, randevu sistemi yetersiz çalışmıyor. Ofisin ve lisanslı deponun günlük ne kadar alım yaptığı belli değil. İhtiyaca cevap verecek düzeyde çalışması gerekiyor. Geçmiş yıllarda TMO’da alımda uygulanan sıraya girip ürün teslim etme ve günlük kapasite artırımına gidilmesini, çiftçimizin bir yıl gözüne bakıp yetiştirdiği ürünü satmasını ve bu sorunlara çözüm bulunmasını bekliyoruz” dedi.

ERGİN SÖZER