Tüzün’ün eseri uluslararası sergide

Uluslararası Baskı Değişim Programı’nın Hindistan’da düzenlediği baskı resim sergisine Türkiye’den sadece Trakya Üniversitesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün’ün eseri seçildi. Serginin bugün Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Salonu’nda açılışı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 18:37

Baskı resim sanatçılarının çalışmalarını dünya çapında birbirleriyle paylaştıkları Uluslararası Baskı Değişim Programı’nın (IPEP) Hindistan 2022 edisyonundan oluşan sergi, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye alanında açıldı.

2013 yılından bu yana 49 ülkeden 340 katılımcının yer aldığı bir topluluk oluşturarak dünya çapında 100'den fazla serginin gerçekleşmesine katkıda bulunan serginin küratörlüğünü Manish Lal Shrestha’nın yaptığı baskı resim sergisinin sergi organizatörlüğünü ise Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün yaptı.

“TÜRKİYE’DEN SADECE BENİM ESERİM VAR”

Türkiye’den yalnızca Prof. Melihat Tüzün’ün yer aldığı serginin açılışına akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Toplam 36 sanatçının eserlerinin yer aldığı serginin açılışında konuşan Prof. Tüzün, sergide dünyanın çeşitli ülkelerinden 36 sanatçının yer aldığını belirterek; “Burada Hindistan, ABD, İngiltere, Finlandiya, Nepal, İtalya’dan sanatçılar var. Türkiye’den de sadece benim eserim var. Bu organizasyonda hiçbir şekilde maddi bir kazanç yok. Organizasyonun bizlerden tek beklentisi sergi açmamız, bu koleksiyonu ve değişim programını tüm dünyaya tanıtmamızdır. Sergi, baskı resimlerinde dünya çapında güzel bir koleksiyon oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

“HAYAT AĞACINDAN YOLA ÇIKARAK BASKI RESİM YAPTIM”

10 yıldır düzenlenen sergi ve değişim programının bu yıl temasının ‘Tek Dünya’ olduğunu açıklayan Tüzün; “Her sanatçının, ‘tek dünya’ kavramından ne anladığı, eserlerle birlikte altlarındaki kısa açıklamalarda var. Ben eserimde hayat ağacından yola çıkarak baskı resim yaptım. Sergide baskı resim üzerine farklı teknikler var. Serigrafi, litografi, gravür gibi birçok teknikten eserler görebilirsiniz. Baskı resim adına çok önemli bir sergi oldu” diye konuştu. Sergi, 20 Aralık Çarşamba gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

UĞUR AKAGÜNDÜZ