Turşularıyla pazara renk katıyor

Edirne’de her hafta kurulan Çarşamba Pazarı’nda esnaflık yapan Kahraman Alırat, renk renk turşularını pazarda satıyor. Alırat, turşu satışında Edirne’de tek olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 16:07

Edirne’de her hafta kurulan Çarşamba Pazarı’nda esnaflık yapan Kahraman Alırat, hazırlamış olduğu birbirinden güzel turşuları satıyor. Alırat, toplamda 23 çeşit turşusunun olduğunu, kilosunun ise 90 TL’den satıldığını belirtti. Alırat, bu işe geçen hafta başladığını, vatandaşın tepkilerinin ise olumlu olduğuna değindi.

“HERKESİN TALEPLERİNİ KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Turşu satışından vatandaşın memnun olduğuna değinen Alırat, “Daha öncesinde yeşillik satışı yapıyordum. İşler kötü gittiği için bu işe başlamak istedim. Edirne'de farklı ve tek olmak istediğim için bu tezgâhı kurdum. Burada toplamda 23 çeşit turşu var ve bütün ürünlerin kilosu 90 TL’den satılıyor. Vatandaş turşuya ilgi gösteriyor ama henüz tezgâhı yeni açtığımız için satışlar hakkında bir şey diyemeyeceğim. Turşu limonla mı olur, yoksa sirkeyle mi olur diyecek olursak, ikisiyle de olur. Herkesin damak tadı farklı olduğu için, biz her şeyi yapmak zorundayız. Ekşi isteyene limon koyuyoruz, acı isteyene acı koyuyoruz. Herkesin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

MERT ERİŞKİN