Türkyılmaz resmen aday adayı

CHP’de aday adaylarının başvurularını yapmalarına son 1 gün kala, yaklaşık 2 aydır sahada çalışmalarını sürdüren Ergun Türkyılmaz resmen başvurusunu yaptı. Türkyılmaz bir gurup partiliyle beraber geldiği Merkez İlçe Başkanlığı’nda kısa bir konuşma yaparak projelerinden bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 18:02

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla partilerde aday adayları şekillenmeye başlıyor. Aday adaylığı sürecinde 28 Kasım olan son başvuru tarihine bir gün kala, yaklaşık 2 ay önce aday adaylığını açıklayarak saha çalışmaları yapan Ergun Türkyılmaz, resmen başvurusunu yaptı.

Bugün bir grup partiliyle beraber CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’na gelen ve Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı’ya aday adaylığı evraklarını teslim eden Ergun Türkyılmaz burada kısa bir konuşma yaptı. Türkyılmaz, yaklaşık 44 günden bu yana sokak sokak gezerek Edirnelinin sorunlarını dinlediği belirterek “Biz bu şehrin kaderini değiştireceğiz, bu şehirde bir farkındalık yaratacağız, bu şehri zeki, çalışkan, hayalleri olan, tutkulu, yetenekleri olan, liyakatli, uzman kadrolarla birlikte yöneteceğimizi söyledik” dedi. Türkyılmaz; “İnsanların taleplerini dinlediğimizde gördük ki bu şehrin sorunları o kadar rahat çözülebilecek sorunlar. İlk şikayet, çarşı merkezinde tuvaletler, otopark, ulaşım. Karaağaçta, 3 nehrin birleştiği bir yerde, 2 gün suların akmadığını duyduk. Aslında sorunlar o kadar büyük sorunlar değil, çok rahat çözülebilecek sorunlar. Burada bir yönetim, planlama hatası var. O yüzden diyoruz ki; bu şehri zeki, çalışkan hayalleri olan ama liyakatli, uzman kadrolarla birlikte yöneteceğimizi üstüne basa basa söylüyoruz. Tepkiler çok büyük. Bu şehrin genel kültür yapısı çok yüksek, dinamikleri de çok yüksek. Bu sorunları doğru planladığımız zaman çözülebileceğini söyledik” dedi.

ATAMA YOK, ANKET VAR

Geçtiğimiz hafta yaptığı Ankara ziyaretinde kendisine, CHP’nin Belediye Başkanlığı olan illerde atama yapılmayacağını, 4 anket şirketiyle halka sorduktan sonra belediye başkanı adayının belirleneceğinin söylendiğini aktaran Türkyılmaz; “Geçen hafta TÜLOV Edirne İl Temsilcisi olarak TÜLOV’un, Genel Başkanı ziyaret etme programı dolayısıyla Ankara’ya gittim. Atama mı olacak ön seçim mi olacak veya kamuoyu araştırması mı olacak? En doğru kararın ne olabileceğini biz de merak ediyorduk. Görüşmelerimizde bize söyledikleri şu; CHP’nin Belediye Başkanı olan illerde veya ilçelerde kesinlikle atama olmayacağı, kesinlikle teamül yoklaması olmayacağı ve kesinlikle 4 anket şirketine sorulup adayların o şekilde belirleneceği söylendi. Bunu sadece Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı söylemedi, Parti Meclisi’ndeki arkadaşlar da bunu bize söyledi, bizim de istediğimiz oydu. O sebepten biz de yaklaşık 45 gündür sokaklarda dolaşıp kendimizi anlatıyoruz. Bu şehrin sorunlarının çok rahat çözülebileceğini anlatmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

“BİZİM ŞEHİRLE BULUŞMAMIZ GEREKİYOR”

Kendisine sorunları nasıl çözeceksiniz şeklinde sorulduğunda, öncelikle şehirle buluşmak gerektiğini ve şehir merkezlerine proje üretim merkezleri kuracaklarını söyleyen Türkyılmaz; “Nasıl çözeceksiniz diye sorduklarında öncelikle bizim şehirle buluşmamız gerekiyor. STK’lar, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleriyle asla kavga etmeyeceğiz ve beraber hareket edeceğiz. Şehir merkezine proje üretim merkezi kuracağız. Şehirde ne yaparsak yapalım, her kurumun, her sivil toplum örgütünün, her mahallede oturan vatandaşımızın bilgisi dahilinde yapacağız. Buradaki, sorunları Edirne halkıyla birlikte çözeceğiz. Diğer bir çözümümüz verimliliği arttıracağız. Adaletli, eşit, özgürlükçü yaklaşımla verimliliği arttıracak bir sistemi kuracağız. Daire müdürleri kesinlikle sahada olacak. Çalışana kapıları açacağız. Çalışmayana da pasif görevleri vereceğiz. Verimlilik oranını yüzde 60’a taşıdığımızda yapılmayanlar çok kolay yapılabilir. Edirne’de yaklaşık 40 bin öğrenci, 3 bine yakın akademisyen var. Biz bu şehrin dinamiklerinden faydalanabilmek için proje üretim merkezi kuracağız”  şeklinde konuştu.

Ergun Türkyılmaz’ın aday adaylığı başvurusunu alan CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ise “31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için başvurularımız başlamış ve bu başvurularımız 28 Kasım Salı günü sona erecektir. Daha sonra kamu görevlilerinin süreci başlayacak ve 5 Aralık tarihinde sonlanacaktır. Bu önemli bir seçim. Partimize yoğun bir ilgi gösterilmektedir. Bu da partimizin ne kadar dinamik olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Ben Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Ergun Türkyılmaz’ın dosyasını aldım. Kendisine bu süreçte başarılar diliyorum. Partimize hayırlı olsun” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK