“Türkiye’nin En İyi Pazarı”

Yapımı tamamlanan Cumartesi Pazarı’nın bu Cumartesi günü açılışı yapılacak. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır, yeniden yapılan pazaryeri için, Türkiye’nin en iyi pazarı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 15:51

Edirne’nin 1’inci Murat Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı, eskidiği gerekçesiyle yıkılarak yeniden yapımına başlanmıştı. İnşaatı tamamlanması sonrası, geçtiğimiz hafta da tabelası takılarak kullanıma hazır hale getirilmişti. Pazaryerinin Cumartesi günü saat 11.00’de açılışı yapılacak ve o gün pazar esnafı yeni yerinde tezgah açacak.

Türkiye’nin en iyi pazarı olduğunu söyleyen Edirne Pazarcılar, Manavlar, Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Hasır; “Cumartesi günü saat 11.00’de pazarımızın açılışı var. Tüm dostlarımızı, tüm vatandaşlarımızı pazarımıza bekliyoruz. Türkiye’nin en güzel pazarı şu an Edirne’de. Herkesin gelip görmesini isteriz. Taze, günlük meyve ve sebze ihtiyaçları varsa gelip pazarımızı tercih etsinler. Tezgahlarımız çok düzgün ve hijyenik oldu. Pazarımızda 320 tezgahımız var. Pazar alanını biraz küçülterek otopark sorunumuzu da çözdük. Modern bir pazaryeri oldu. Bir buçuk dönüm üzerinde bir arazi otopark yeri olarak ayrıldı” dedi.

“BELEDİYE BİZDEN PARA TALEP ETMEDİ”

Belediyenin pazar esnafından hiçbir şekilde para talep etmediğini sadece açılan tezgahlar için işgaliye parası ödeyeceklerini belirten Hasır; “Belediye bizden hiçbir şekilde para talep etmedi. Buradan da Başkanımız Filiz Gencan Akın’a teşekkür ediyorum. Bizden hiç para almadı. 10 yıl sadece oranın işgaliyesi yani kirası var yalnızca onu ödeyeceğiz. Bu meblağ haftalık olarak ödenecek. Giriş ücreti talep edilmedi” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK