TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU

Edirne’de 22 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan sonraki Türkiye’nin en büyük organizasyonu olan bisiklet yarışı için EBİS ve EFOD birlikte çalışacak

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 16:24
https://batiekspres.com/

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan sonraki Türkiye’nin en uzun soluklu organizasyonu olan Edirne Bisiklet Yarışı 22 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Organizasyon hakkında bilgiler veren EBİS ve EFOD yetkilileri, iki sivil toplum kuruluşunun yarış için beraber çalışacağını söyledi. Türkiye, İran ve Bulgaristan’dan yaklaşık 300 kadar bisikletçinin başvurarak ön kayıt yaptırdığı yarış yaklaşık 70 km’lik bir parkurdan oluşacak ve yarışın fotoğraflama işi Edirne Fotoğraf Sanatçıları Derneği (EFOD) tarafından gerçekleştirilecek. Yarış fotoğrafları EFOD tarafından 100 yılda Edirne’de yapılan etkinlikler fotoğraf sergisinde kullanılacak.

BULGARİSTAN’DAN DA KATILIM OLACAK

EBİS Başkanı Mustafa Kurt yaptığı açıklamada, Edirne Valili himayesinde düzenlenecek yarışa katılan hiçbir sporcudan ücret alınmayacağını söyledi, Kurt; “Edirne’de 22 ekim tarihinde yapılacak 14. Bisiklet yol yarışı kapsamında EFOD ve EBİS olarak dayanışma suretiyle yapacağımız yarışta, fotoğraf derneğimizin yapacağı çekimlerde İran ve Bulgaristan’dan gelecek olan sporcularla birlikte yarışımızı gerçekleştireceğiz. 70 km’den oluşacak bir parkur olacak. 5 adet federasyon onaylı hakemimiz mevcut. Yarış için hiçbir sporcudan herhangi bir ücret alınmayacak. Edirne valiliğimiz himayesinde düzenlenecek olan yarışımızda ödüllerimiz de olacak” dedi.

EFOD’DAN FOTOĞRAF DESTEĞİ

Amaçlarının EBİS’e fotoğraf desteği vermek olduğunu söyleyen EFOD Başkanı Serdar İyiiz “EBİS’in bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan bisiklet yarışında EFOD olarak bizler fotoğrafçı arkadaşlarımızla birlikte fotoğraflayacağız. Amacımız yarışa fotoğraf desteği vermek, katkıda bulunmak. Daha çok kamuoyuna duyulmasını sağlamak. Fotoğraflarımız herkese açık olacak bizim Edirne’de 100 yıl erkinlikleri atölyemiz var. Bu atölyemizde Edirne’deki 100 yılda etkinlikleri fotoğraflıyoruz. 21 Aralık’ta bu ve bunun gibi etkinliklerin olduğu 100 yıl sergimiz olacak bu yarışta serginin bir parçası olacak” ifadelerini kullandı.

“EN UZUN SOLUKLU ORGANİZASYON”

Bisiklet Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Utku Zorlutuna ise “Bu yıl 100’üncü yıla istinaden gerçekleştirdiğimiz yarışı Edirne Valiliği himayelerinde 14. Kez gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan sonra yapılan en uzun soluklu organizasyon. 22 Ekim günü sabah 09.00’da start gerçekleştiriyoruz. Büyük erkek, master erkek ve bayanlar kategorisi olmak üzere 3 kategoride gerçekleşecek. 300’e yakın müracaatımız mevcut. 100 yıla Edirne’ye yakışır bir yarış olacak” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK