“Türk Küreğine Çağ Atlatacak Bir Alan”

Edirne’de Meriç nehrinde ilk defa düzenlenen Gençler Kürek Türkiye Şampiyonası’nda parkur çok beğenildi. Genel kanı, Avrupa standartlarının üzerinde bir parkur olduğu yönünde.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 13:16

Bugün Edirne’de Meriç nehrinde başlayan Gençler Kürek Türkiye Şampiyonası yarışlarında oluşturulan parkur, katılımcı sporcu ve antrenörler tarafından çok beğenildi. Mehmet Müezzinoğlu köprüsüyle, Mecidiye (Meriç) köprüsü arasında oluşturulan parkur için Galatasaray Spor Kulübü Kürek Şubesi Menajeri Mehmet Mumcuoğlu, Türk küreğine çağ atlatacak bir alan oluşturulduğunu söyledi.

Mumcuoğlu; “Meriç nehri muhteşem bir yer. Yurt dışında birçok yere sporcularımı götürme imkanım oldu, birçok kürek parkurunu gördüm ama burası muhteşem. Burada, suyun dışındaki alanın tadilatı devam ediyor ama çok güzel olacak. Türk küreği için inanılmaz çağ atlatacak bir alan burası. Parkurun hem tarihi olması hem de kürek için çok elverişli olması bizim için çok kıymetli. Bu konuda federasyonumuzun, Edirne’de bu işe ilgi gösteren ve emek harcayan herkesin ellerine sağlık. Kürek için inşallah kalıcı ve güzel bir şekilde devam eder. Çok büyük bir başarı olacak. İlk yarış olması dolayısıyla test ediyoruz ama alan ve parkur olarak burası kürek için çok elverişli. Katılım da güzel, çocuklarla, antrenörlerle konuştuğumuzda herkes mutlu. Biz senelerce böyle bir parkurumuz olmadığı için hep sıkıntılar yaşıyorduk. Federasyonumuzun burada kamp merkezi yapılması konusunda yarışlar dışında da kullanılması için girişimi var. Zaten Eylül ayının başında U-23 Avrupa Şampiyonası burada gerçekleştirilecek. Buraya gelen tüm ülkeler de çok memnun kalacaktır. Ben kendi açımdan kıyas yaptığımda daha elverişsiz ortamlarda bu tarz birçok Avrupa Şampiyonası yarışlarına katıldık” dedi

Galatasaray Spor Kulübü Kürek Sporcusu Nisan İpar ise, “18 yaşındayım. Edirne’nin parkuru güzelmiş, çok beğendik. Yarış yapmaya çok elverişli. İleride olimpik parkur olabilir” diye konuştu.

“BURADA BİR OLİMPİYAT HAVASI VAR”

Fenerbahçe Spor Kulübü Sporcusu Erdem Taş, Meriç Nehri’nde bir olimpiyat havası olduğunu belirterek, “Buradaki parkur çok güzel. Gerçekten bir olimpiyat havası var. Türkiye’deki en iyi parkurlardan bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Burada gerçekten apayrı bir hava var. Yurtdışındaki diğer parkurlarla kıyaslayacak olursak muhteşem bir hava var. Yarışların çok iyi gideceğini düşünüyorum. Umarım herkes için iyi geçer” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Genç Takımı Antrenörü Celahattin Güneşten bu parkurda yarışmanın çok zevkli olduğunu belirterek; “Yaklaşık 30 yıldır antrenörlük yapıyorum. Ben kürek sporuna hem gönül vermiş, hem kendim yapmış bir kişiyim. Böyle bir parkurda yarışmak ayrı zevkli. Çok güzel, çok mutluyuz. Özellikle bir de başka bir anlamı daha var. Edirne Osmanlı İmparatorluğu'na Başkentlik yapmış bir kentimiz. Hem bu anlamda da bizi mutlu eden bir şey” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK