Tunçyürek; “Edirne’de 3 aday adayımız var”

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Edirne’de 3 aday adaylarının bulunduğunu açıklarken; “Edirne’de aday çıkartmayı düşünüyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 18:55

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin 31 Mart 2024’te düzenlenecek Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili açıklamalarının ardından Batı Ekspres’e konuştu.

Tunçyürek, İnce’nin yerel seçimlerle ilgili toplantıdaki, “Memleket Partisi olarak kısıtlı imkânlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız” ifadelerine dikkat çekerek, Edirne ile ilgili seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“EDİRNE’DEN ADAY ÇIKARTMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

27 Ocak Cumartesi günü Ankara’ya gideceğini belirten Tunçyürek; “Pazar günü İl Başkanları toplantımıza katılacağım. Toplantıda Edirne özelinde de görüşülecek. Bizim Edirne Belediye Başkanlığı’na 3 tane aday adayımız var. Pazar günkü toplantının ardından önümüzdeki hafta açıklamasını yapacağız. Edirne’de aday çıkartmayı düşünüyoruz. Pazar günkü toplantıda belli olacak” dedi.

“EDİRNE’DEKİ OY ORANLARINI DEĞİŞTİREBİLİRİZ”

Tunçyürek, Memleket Partisi’nin Edirne’deki seçime oy oranı ile etki edebileceğini söyleyerek; “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanlığı seçimine 2 gün kala çekildiği için insanlara partimizin değil, genel başkanımızın çekildiğini anlatma fırsatımız olamadı. İnsanlar da çekildi zannettiler. Buna rağmen Edirne özelinde bin 97 tane oy alındı. Bizim de burada oy oranlarını değiştirmemiz çok yüksek ve aday çıkartırken de kazanmak için çıkartacağız. 3 aday adayımızın içinde 1 kadın aday adayımız var. Adayımızın kadın olma ihtimali de yüksek” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ