Tunca Nehri Şişe Çöplüğü Mü?

Edirne’de yıllardır doğası kirletilmesine rağmen kurumlar tarafından hiçbir önlem alınmayan Tunca nehrinin yüzeyi çok sayıda şişe ile doldu. İnsan eliyle atılan plastik, cam ve metal şişelerin sayısı her geçen gün artarken; kirli görüntülere karşı vatandaşları uyarıcı bir çalışma da yapılmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 16:45

Edirne’de yıllardır doğasının kirletilmesine kurumlar tarafından önlem alınmayan Tunca Nehri’nin yatağına cam, plastik ve metal şişeler atılmaya devam ediyor.

Yıllardır hem yatağı, hem de kıyısı insan eliyle kirletilen Tunca Nehri’nde yaz mevsiminde ortaya çıkan kuraklık nedeniyle su akışı durma noktasına gelirken; nehir yatağındaki kirlilik büyüyor.

Yüksek hava sıcaklıkları ile birlikte vatandaşların sıvı tüketiminin arttığı yaz mevsiminde, nehir kıyısında zaman geçirenler, tükettikleri sıvıların şişelerini bölgede bulunan çöp konteynerine atmaktansa nehir yatağına atmayı tercih ediyorlar.

HİÇBİR UYARICI ÇALIŞMA YOK

1608-1615 yılları arasında Ekmekçizade Ahmet Paşa tarafından Tunca Nehri üzerine yaptırılan Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü’nün (Tunca Köprüsü) şehir merkezine yakın olan bölgesinde dikkat çeken şişeler adeta nehir suyuna karışmayı bekliyor. Nehir yüzeyinde oluşan su mercimeklerinin üzerine bulunan çok sayıda cam, metal ve plastik şişelerin sayılarının artmaması için bölgede vatandaşları uyarıcı bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı ise bilinmezliğini koruyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ