Tunca’da aynı tas aynı hamam!

Edirne’nin Meriç Nehri ile birlikte en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Tunca Nehri, insan eliyle atılan özellikle plastik ve cam atıklarla kirletilmeye devam ediyor. Yıllardır devam eden kirlilik su ve toprağa karışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 15:07

Edirne’nin en önemli kent unsurlarından biri olan Tunca Nehri’nin kıyısında insan eliyle meydana gelen kirlilik devam ediyor.

Kent merkezi ile Karaağaç Mahallesi’ni birleştiren tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa (Tunca) Köprüsü’nden gün içinde ve gün batımında oluşturduğu eşsiz görüntüsü ile beğeni toplayan nehir, Meriç Nehri ile birlikte Edirne’nin en önemli doğal mirası konumunda.

ATIKLAR SU VE TOPRAĞA KARIŞMIŞ DURUMDA

Her gün çok sayıda insanı ağırlayan nehri kıyısı ise yıllardır kirletilmeye devam ediyor. Plastik ve cam atık yoğunluğuyla dikkat çeken nehrin kıyısında kentteki hiçbir kurum tarafından temizlik çalışması yapılmazken; ziyaretçileri de yanında getirdikleri ürünleri tüketmelerinin ardından kıyıya bırakıyor. Bölgede bulunan bir adet çöp konteynerini kullanmayı tercih etmeyen insanlar nedeniyle kirliliği her geçen gün artan nehir kıyısındaki atıkların toprak ve suya karışmaya başlamaları da dikkat çekiyor.

YILLARDIR SÜREN KİRLİLİĞE KARŞI UYARI TABELASI YOK

Dünyada su kaynaklarının her geçen gün daha da büyük öneme sahip olduğu anlaşılsa da kentte tarım sulaması amacıyla da kullanılan Tunca nehri, insan eliyle atılan özellikle plastik atıkların su ve toprağa karışması nedeniyle kirletilmeye devam ediyor. Nehir kıyısında yıllardır çok sayıda insanın zaman geçirmesine rağmen kirliliğe karşı herhangi bir uyarı tabelası bulunmuyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ