Tunay Aslan'dan Enflasyon Tepkisi

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, Türkiye'deki enflasyon rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 14:09

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, açıklanan Türkiye'deki enflasyon rakamlarına tepki gösterdi.

Aslan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve bağımsız enflasyon tahmini yapan ENAG arasındaki farkın halkın geçim sıkıntısını daha da artıracağını vurguladı.

Aslan www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “ENAG enflasyonu yüzde 113 olarak açıkladı. Ancak TÜİK enflasyon rakamını yüzde 71.6 olarak duyurdu. TÜİK verilerine göre zam yapılacağı için memur ve emekli yüzde 19.3, SGK emeklisi ise yüzde 24.7 zam alacak. Yani olan yine vatandaşa olacak” dedi.

Halkın enflasyonunu görmezden gelerek düzenleme yapılacağını belirten Aslan, “Bu durum, işçiye, memura ve emekliye daha az zam verilmesi anlamına geliyor. Halkın gelirlerinin azalmasına göz yumacaklar. Kur korumalı mevduat sahiplerine gelince para çok, ama işçiye, emekliye, memura, çiftçiye ve yoksullara gelince para yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

Tunay Aslan, enflasyonun gerçek oranlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini ve halkın alım gücünün korunması için adil bir düzenlemenin şart olduğunu vurguladı. Aslan, “Halkımızın geçim mücadelesi her geçen gün daha da zorlaşıyor. Enflasyonun gerçekte ne kadar yüksek olduğunu görmezden gelen yetkililer, halkın refahını değil, kendi çıkarlarını düşünüyor. Bu adaletsizliğe dur demek için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Aslan, “Biz, CHP olarak halkın yanında olmaya, onların sesi olmaya devam edeceğiz. Bu ekonomik koşullarda halkın daha fazla ezilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

ERGİN SÖZER