Tüm projeleri hazır bir aday

Edirne’de tüm siyasi partiler yerel seçim yarışındayken İYİ Parti Belediye Meclis üyeliği için bir aday hazırladığı projelerle dikkat çekiyor. Bu görev için yıllar önce projeler hazırlamaya başlayan Kadir Berke Öz, seçildiği takdirde belediye meclisinde engellilerin sesi kulağı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 14:52

Edirne’de hızla değişen siyasi gündemde İYİ Parti’nin Belediye Meclis Üyesi Aday listelerinden bir isim dikkat çekiyor. İYİ Parti’nin kontenjan 1’inci sıra adayı Kadir Berke Öz, CP (Cerebral Palsy) rahatsızlığı olan engelli bir birey. Trakya Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü ve 2 yıllık Basım Yayın Yüksekokulu mezunu olan Berke’nin İYİ Parti ile tanışma süreci pandemi döneminde başlıyor. Sokağa çıkma yasağı olduğu pandemi sürecinde sadece belirli bir yaş gruplarına ve mesleklere aşı olarak sokağa çıkma serbestliği olduğu dönemde Berke, evde çok sıkıldığını ve sokağa neden çıkamadığını sorgulayan bir sosyal medya mesajı yayınlıyor. Bu dönemde İYİ Parti İl Başkanı olan Ekrem Demir Berke’nin mesajını partisiyle paylaşıyor ve önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Özel Kalem Müdürü, ardından tüm Türkiye’den partililer Berke ile ilgilenmeye başlıyorlar. O gün İYİ Parti’ye üye olmaya ve engelli haklarıyla ilgili mücadele vermeye karar verdiğini söyleyen Kadir Berke Öz; “Babamın devlet memuru olması dolayısıyla tereddütlerim vardı ama babam her zaman bir birey olarak benim kararlarımın arkasında olduğunu söyledi. İYİ Parti’ye girmem bu şekilde oldu. O zamanki İl Başkanı Ekrem Demir’in sosyal medya sorumlusu oldum” dedi.

“ENGELLİLERLE İLGİLİ PROJELERİN BAŞ MİMARI OLACAĞIM”

Seçilmesi halinde Belediyede engellilerle ilgili yapılması gereken tüm işlerin baş mimarı olacağını ve bunun için yola çıktığını söyleyen Berke Öz; “İYİ Parti İl Yönetimi benim yaşadıklarımdan engelliler için ulaşım, sosyal hayat konularında Edirne’de yapılması gerekenleri gördüler. Hamdi Sedefçi Başkanım da projelerimi çok beğendi. Bu amaçla Edirne’de yaşayan engelliler ve engelli ailelerinin sıkıntılarını, problemlerini bildiğimden dolayı Belediye Meclis Üyeliğine aday oldum ve bu adaylığım İYİ Parti yönetimi tarafından desteklendi” şeklinde konuştu.

Edirne’de yaşayan tüm engellilerin sesi kulağı olmak istediğini belirten Berke, ürettiği projelerde kendi yaşadığı sıkıntılardan yola çıktığını söyledi. Engelli bir bireyin tekerlekli sandalyesiyle evden çıktığı zaman rahatça çarşıya gelmesinin mümkün olmadığını, toplu taşıma sisteminin de buna uygun bir imkan sağlamadığını belirten Öz, ilk etapta bunları çözeceklerini belirtti.

ENGELLİ AİLELERİ İÇİN DE PROJELERİ VAR

Engelli ailelerinin çocuklarını güvenle bırakabileceği sosyal alanlar oluşturacaklarını söyleyen Berke Öz; “Hep engellileri konuşuyoruz ama engellilerin ailelerini hiç kimse konuşmuyor. Aileler hep engellilerle ilgileniyor, çocuklarından kendilerine vakit ayıramıyorlar. Bir tane sosyal aktivite yapabilecekleri, engellilere uygun büyük bir bina gerekli. Aileler çocuklarını buraya güvenli bir şekilde bırakarak, çarşıdaki işlerini halledebilecekleri bir yer yapılması lazım. Edirne Belediyesi bu konuda bir bina yaptı ama bomboş. Hiçbir işlevi yok, bomboş. Bunun yanında engellilerin sosyalleşebileceği alanlar olabilir. Ayrıca engelliler için istihdam sağlamak gerekiyor. Edirne’de e-KPSS kursu verecek bir tane yer yok. Belediye olarak bunu da yapabiliriz. Engellilere yönelik birebir eğitim verilecek, sınavlara hazırlanacakları alanlar yapılabilir” ifadelerini kullandı.

“HAMDİ BAŞKAN PROJELERİMİ ÇOK DESTEKLİYOR”

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi’nin projelerini çok desteklediğini söyleyen ve olmazsa olmazlardan bir tanesinin işyerlerine erişebilirlik olacağını belirten Berke Öz; “Engelliler birçok işyerinde rampa olmadığından erişebilirlik sağlayamıyorlar. Bu konuda sıkı denetimler yaparak bütün işyerlerini, alışveriş merkezlerini uygun hale getirmeye çalışacağız. Hamdi Başkanım da bu konularda çok destekliyorlar. Birçok engelli arkadaşlarım da beni arayarak destek veriyorlar. Yakın zamanda da engelli arkadaşlarımla da bir araya gelerek onların da projelerini dinleyeceğim. Belediyelerde hep imarla ilgili konular konuşuluyor ama ben rehabilitasyon merkezlerini, engelliler için alan oluşturulmasını, engelliler için rehabilitasyon havuzları kurulması konularını konuşacağım” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK