TÜ Yeni Dönemin İlk Senato Toplantısını Sağlık Müzesinde Yaptı

Trakya Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin ilk senato ve yönetim kurulu toplantısını Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekmek amacıyla Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinde gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 14:29

Üniversitenin yeni yönetimi, bu tarihi mekânda bir araya gelerek Edirne’nin tarih ve kültürüne sahip çıkma mesajı verdi. Toplantı, Prof. Dr. Mustafa Hatipler başkanlığında gerçekleşen ilk senato toplantısı olma özelliği de taşıyor.

1488 yılında Sultan II. Bayezid tarafından inşa edilen külliye, dönemin hekim yetiştiren eğitim kurumu ve sağlık hizmetlerinin verildiği bir merkez olarak işlev görüyordu. O dönemden günümüze kadar miras kalan bu önemli yapıda gerçekleştirilen toplantıya, rektör yardımcıları, dekanlar, yüksekokul, meslek yüksekokulu, enstitü ve konservatuvar müdürleri ile genel sekreter ve diğer seçilmiş temsilciler katıldı.

Toplantı, sabah saat 10.30'da başlayarak 12.00’ye kadar sürdü. Senato gündemi doğrultusunda yeni dönemin yol haritası ve üniversitenin stratejik planları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Öğle yemeği de külliyede verilirken, saat 14.00’te aynı mekânda üniversitenin yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

HABER MERKEZİ