TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Uluslararası Yaz Sergisi

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Uluslararası Yaz Sergisi’yle Edirne’yi gezmek isteyen turistlere ve vatandaşlara kapılarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 13:33

Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, tarafından Uluslararası Yaz Sergisi bugün itibariyle açıldı. Bulgaristan, İspanya ve Makedonya’dan da hocaların eserlerinin bulunduğu sergide yaklaşık 43’e yakın eser vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergi hakkında bilgi veren TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, “2 ay boyunca eğitim olmadığı gibi salonlarımız halka ve turistlere açık” dedi.

SERGİMİZ DİSİPLİNLER ARASI”

Tüzün, “Bu sene yaz sergisini ilk defa uluslararası yapıyoruz. Avrupa'dan iş birliği yaptığımız farklı üniversitelerden hocaların eserlerini de burada sergiliyoruz. Bulgaristan'dan 3 hocanın, İspanya'dan bir hocanın, Makedonya'dan bir hocanın eseri var. Genelde daha önce öğretim elemanları sergisi olarak yaparken bu yıl yurtdışından da olunca sergimizi yaz sergisine çevirdik. 2 ay boyunca eğitim olmadığı gibi salonlarımız halka ve turistlere açık. Dolayısıyla bu salonu senato kararıyla Mimar Kemaleddin Sergi Salonu haline getirdik. Şu anda sergi salonumuzda 43’e yakın eser var. Disiplinler arası bir sergi bu. Heykel, resim, baskı resim, fotoğraf, grafik tasarım gibi farklı disiplinlerin bir arada olduğu bir sergi oldu. Bunun dışında ülkemizin çok ünlü sanatçıların da eserlerini görme şansını yakalamış olacağız. Bizim öğretim elemanlarının eserleriyle beraber.  Daha çok öğretim elemanlarımızın yani fakültemizin 32 öğretim elemanıyla beraber dışarıdan da hocalar ve yurt dışından da hocalarla beraber 43 tane eseri sergiliyoruz burada” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN