Trakya’da doğalgaz arama devam ediyor

Trakya bölgesinde doğalgaz arama ve çıkarma projeleri açıklanmaya devam ediyor. Havsa’nın Naipyusuf köyünün ardından Pınarhisar’ın Tozaklı köyünde de yeni bir proje için ÇED süreci başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 12:12

Trakya bölgesinde doğalgaz arama ve çıkarma projeleri ilan edilmeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Naipyusuf köyünün Kabaağaç mevkiinde planlanan projenin açıklanmasının ardından Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Tozaklı köyünde de yeni bir doğalgaz arama ve çıkarma projesi duyuruldu.

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Tozaklı köyü ile Lüleburgaz ilçesi Burgaz yolu altı ve Burgaz yolu üstü mevkiinde yer alan Pınarovası-2 kuyusunda planlanan doğalgaz arama ve çıkarma projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Türkiye Petrolleri A.O. Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan projenin Kırklareli Valiliği’ne sunulan tanıtım dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı belirtildi. Duyuruda ayrıca projenin tanıtım dosyasına da yer verildi.

BİR NOKTADA DOĞALGAZ ARAMA VE ÇIKARMA FAALİYET OLACAK

Projenin tanıtım dosyasına göre; ruhsat alanı 27 bin 339 hektar alana sahip olan alan içerisinde toplam kullanım alanı 25 bin 78,50 m2 olan proje alanında 1 noktada doğalgaz arama ve çıkarma faaliyeti gerçekleştirilecek.

TARLA VASFINDA

27 bin 339 hektar alana sahip ruhsat sahası içerisinde bulunan Pınarovası-2 kuyusu, parsel sorgulamaya göre tarla vasfında, 1/100.000 çevre düzeni planına göre sanayi, 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planlarına göre ise tarım alanları içerisinde kalıyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ