TONLARCA SAHTE DETERJAN GÜMRÜĞE TAKILDI

-Türkiye’den Bulgaristan’a sokulmak istenen tonlarca çamaşır ve bulaşık deterjanı Bulgar gümrük yetkilileri tarafından ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 15:25
https://batiekspres.com/

Türkiye’den Bulgaristan’a iki parti halinde sokulmak istenen 33 ton çamaşır ve 8 ton bulaşık deterjanı Kapıkule’nin karşısındaki Bulgaristan gümrük kapısı Kapitan Andreevo’da ele geçirildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen olayın ilki 6 Eylül 2023 tarihinde yaşandı. Türkiye’den yüklediği 23 ton çamaşır deterjanıyla Bulgaristan’a girmek isteyen TIR’da yapılan kontrollerde deterjanların sahte olduğu ortaya çıktı. Tüm deterjan paketlerinin üzerinde ünlü Türk deterjan markalarının logosu olduğu belirlendi.

İKİNCİ PARTİ KOSOVA’YA

İkinci olay ise 26 Eylül 2023 tarihinde yaşandı. Türkiye’den aldığı 10 ton çamaşır ve 8 ton bulaşık deterjanını Bulgaristan üzerinden Kosova’ya götüreceğini beyan eden Kosova uyruklu TIR sürücüsünün verdiği belgeler yasal bir ihracat işlemine aitmiş gibi görünüyordu. Ancak şüphe üzerine yapılan incelemede deterjanların sahte olduğu ortaya çıktı. Kosova’ya sahte ürün götüren TIR’da yapılan aramada ayrıca 14 bin adet tıbbi ilaç da ele geçirildi. Her iki olayla ilgili soruşturma sürüyor.

MURAT SAVAŞ