TOKLUOĞLU MHP’NİN YENİ İL BAŞKANI

MHP Edirne İl Başkanlığı 14’üncü Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongrede yeni MHP’nin yeni Edirne İl Başkanı ve yönetimi seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2023 17:44
https://batiekspres.com/

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanlığı tarafından Şelale Düğün Salonu’nda 14’üncü Olağan İl Kongresi gerçekleşti. Kongreye Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Kilis Milletvekili Mustafa Demir, MHP MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, Türk Hukuk Enstitüsü Temsilcisi İbrahim Guştur, Eski MHP İl Başkanı Zakir Tercan, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, MHP ilçe başkanları, MHP kadın kolları, muhtarlar, sendika temsilcileri, MHP üyeleri katıldı.

Program İlk olarak yoklama ve açılışla başladı daha sonrasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, kongre başkanlık divanı seçimi, faaliyet raporlarının okunması, mali raporun okunması ve ibrası, siyasi konuşmalar, seçimler, dilek ve temenniler daha sonrasında kapanış ile son buldu.

Divan Heyetine, MHP MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Kilis Milletvekili Mustafa Demir, Türk Hukuk Enstitüsü İbrahim Guştur ve MHP İl Sekreteri Arzu Enginar seçildi.

“YENİ YÖNETİMİ TEBRİK EDİYORUM”

Önceki dönem MHP İl Başkanı Zakir Tercan yaptığı konuşmada “Bugün burada il başkanımızı seçiyoruz. Bu kongremizin size, bize ve hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar il yönetimimize, ilçe başkanlarımıza ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli ülkücü kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Biz MHP olarak üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yerine getirmek için büyük gayret sarfettik. Ve bugünlere kadar geldik. Burada görevimi genç arkadaşlarımıza bırakıyoruz. Hepimizin birbirine hakkı geçmiştir. Benim sizlere hakkım geçmişse helal olsun. Sizlerin de bize hakkı geçmişse siz de hakkınızı bize helal ederseniz mutlu olurum. İl Başkanı olarak seçilecek olan İl Başkanımız Emre Tokluoğlu ve yönetimine çok çok teşekkür ediyorum. Çok tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Bizden sonra partimizi en güzel yerlere getireceklerine canı gönülden inanıyorum. Cumhur İttifakı olarak, AK Parti İl Başkanı’mız Belgin İba’ya MHP ve ülkücü camiamıza göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı kendim ve camiamız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İL BAŞKANI ADAYI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

İl Başkanı adayı olmaktan gurur duyduğunu belirten MHP İl Başkanı Emre Tokluoğlu şöyle konuştu: “Bugün bizlerin bir araya gelmesini nasip eden Cenap-ı Allah’a şükrederek, doğunun ve batnın uç beyi Türk dünyasının bilge lideri genel başkanım sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin Cumhuriyetin yeni yüzyılı Türk ve Türkiye yüzyılında şehirlerin sultanı sultanların şehri kadim Türk yurdu Edirne'de Milliyetçi Hareket partisi il başkanı adayı olarak karşınızda bulunmaktan şeref duymaktayım. Kongremiz sonucunda tek kazanan davamızdır. Yaratmış olduğumuz bu birlik beraberlik yarından itibaren başlayacak olan çalışmalarımızla kendini gösterecektir. Allah'a ant olsun ki bize inananları, sırtını bize yaslayanları kendi hak adalet davasında bize umut bağlayanları sahipsizleri mağdurları, ezilenleri kenara itilenleri kimsesizleri mahcup etmeyeceğiz.”

“İL BAŞKANI OLMAK FEDAKAR OLMAK DEMEKTİR”

İl Başkanı olmanın zorluklarına değinen Kilis Milletvekili Mustafa Demir “MHP’de il başkanı olmak, yeri geldiğinde çocuğunu yalnız bırakmaktır. Yeri geldiğinde eşini evde tek bırakmaktır. Ben 3 yıl boyunca il başkanlığı yaptım. Yeri geldiğinde çocuğumuz hasta olduğunda göremediğimiz günler oldu ama inandığımız bir dava vardı. Bu davayı daha yükseğe çıkarmak için ailemizden eşimizden çevremizde fedakârlık ettiklerimiz oldu. Emre Başkanımız bu fedakarlığa hazırım diyor, bizde kendisini tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Edirne MHP Edirne İl Başkanı, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Üst Kurul delegeleri belli oldu işte yeni seçilen il başkan ve yöneticileri:

MHP EDİRNE İL BAŞKANI

Emre Tokluoğlu

YÖNETİM KURULU

Fatma Bubektaş, Gül Şengül, Elif Gamze Karacan, Hafife Balkan Delen, Yiğit Cem Bubektaş, Mehmet Ali Fidan, Mesut Bacanlı, Ethem Midilli, Emre Akan, Mehmet Akgün, Ufuk Korkut, Celal Özer, Ahmet Subölen, Kasım Akbulut, Mevlüt Kara, Sadık Sarıkeçe, Ömer Dindoruk, Musamettin Türkşen, İlkay Eken ve İsmet Görgülü.

 

DİSİPLİN KURULU

Ahmet Kütle, Ali Bubektaş, Alper Topçuoğlu, Turgay Cankaflı, Cevat Irgaş, Ersin Çetin, Derya Özer,

ÜST KURUL DELEGELERİ

Emre Tokluoğlu, Oğuzhan Özcan Altınel, Adnan İnan, Aydemir Arslan, Ahmet Kütle

MERT ERİŞKİN