“TIRTIL İSTİLASI ÖNEMLİ SEVİYEDE DEĞİL”

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı tırtıl istilasının önemli seviyede olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 13:34
https://batiekspres.com/

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Edirne’de son zamanlarda ekili alanlarda görülen tırtıl istilasında korkulacak bir şey olmadığını belirterek “Sahada ciddi bir sıkıntı yok” dedi.

“SAHADA ÇALIŞIYORUZ”

Henüz kimsenin bu konu hakkında ilaçlama yapmadığını belirten Arabacı “Bizim bölgemizde geçen yıl böyle bir sorun yaşandı ama şimdi çok az. Bazı tarlalarda tırtıl olduğuyla ilgili duyumlar aldık ama şu anda uygulama ya da ilaçlama yapan kimse yok. Tırtıl istilası ciddi durumda değil. Binde bir gözükmüş olabilir. Kontrollerinizi yapın takip edin anlamında uyarılarda bulunduk çiftçilerimize. Sahada ciddi bir sıkıntı yok. Bununla ilgili ilaçlama yapanda yok bölgemizde. Biz oda olarak personelimizi sahalara gönderdik, geziyorlar kontrollerde bulunuyorlar. Şu anda ilaçlama yapacak kadar ciddi bir sıkıntı yok. Takibini yapıyoruz sıkıntı olduğunda çiftçilerimizi uyaracağız” diye konuştu.

İKİ KURUMA BAŞVURMALARI YETERLİ

Tırtıl istilası konusunda çiftçilere yardımcı olunacağını belirten Arabacı daha sonra şunları söyledi: “Tarlasında tırtıl görenler tarım il müdürlüklerine, Ziraat Odasına başvuru yaptığında, bizler dron konusunda ve ilaçlama tedariği konusunda yardımcı oluruz. Bu iki kuruma başvurmaları yeterlidir. Neler yapılması gerektiğini çiftçilerimize anlatarak yardımcı olacağız.”

MERT ERİŞKİN