TİP’TEN ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO

TİP, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Anayasa Mahkemesi’nin kesin kararına karşı olarak Milletvekili Avukat Can Atalay hakkında vermiş olduğu kararını kınamak için Edirne Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 14:42
https://batiekspres.com/

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi'nin cezaevinde tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay'a yönelik hal ihlali kararına uyulmamasına ilişkin Edirne Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan Parti Avukatı, Av. Yağmur Sancar İşcanoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin bu kararıyla Anayasa’nın 153’üncü maddesini alenen ve bilinçli olarak ihlal ettiğini, bunu yaparken de, hiçbir şekilde yapılan bu ihlale kılıf bulma zorunluluğu hissetmediğini iddia etti.

“ANAYASA MAHKEMESİNİN KESİN KARARI YOK SAYILDI”

İşcanoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin bu kararıyla, Anayasa ve hukuk devletinin tehdit değil açıkça saldırı altında olduğunu belirterek “Yargıtay 3. Ceza Dairesinin iş bu kararıyla da görülmektedir ki halihazırda anayasa ve hukuk devleti tehdit değil açıkça saldırı altındadır. Aylardır milletvekilimiz Avukat Can Atalay'ın hukuksuz olarak tutsak edildiği yetmiyormuş gibi üstüne üstlük anayasanın ve anayasa mahkemesinin kesin kararının yok sayıldığı bu kararla vekilimizin ne olursa olsun hukuksuz olarak tutsak edilmeye devam edileceği iradesi açıkça ortaya konmuştur” dedi.

“MİLLETVEKİLİMİZ AV. CAN ATALAY'IN DERHAL TAHLİYESİ GEREKMEKTEDİR”

Türkiye İşçi Partisi Milletvekilleri Av. Can Atalay’ın tahliyesini istediklerini belirten İşcanoğlu “İş bu hukuki darbe niteliğinde, yok hükmünde kararda imzası ve desteği bulunan herkesin görevden alınması ve sorumluların yargılanması gerekmekle beraber hakkında Anayasa Mahkemesi'nin kesin ihlal kararı bulunan Milletvekilimiz Avukat Can Atalay'ın derhal tahliyesi gerekmektedir. Türkiye İşçi Partisi Edirne il Örgütü olarak hukukun, anayasanın ve Hatay halkının iradesinin uğradığı bu saldırımın karşısında mücadele edeceğimizi açıkça bildiririz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN