“Terzilerde Abiye Dönemi Yoğun Geçecek”

Edirne’de terzi esnafı olan Ursel Kanber, Düğün sezonunun abiye giyime olan talebi yoğun ölçüde arttırdığını belirterek “Eve gidemiyorum. Her gün gece yarısına kadar dükkandayım, abiye dönemi yoğun geçecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 17:32

Edirne’de düğün sezonunun gelmesiyle birlikte abiye elbise dikimi ve tamiratı için terzilerin kapısını çalan müşteri sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Bu talep artışı, özellikle şehirdeki terzi esnafının iş yükünü önemli ölçüde artırmış durumda. Uzun yıllardır Edirne'de terzilik yapan Ursel Kanber, düğün sezonunun yılın en hareketli zamanı olduğunu ve müşterileri memnun edebilmek adına gece yarılarına kadar çalıştığını söyledi.

“ABİYE DÖNEMİ YOĞUN GEÇECEK”

Kanber, yaşadığı yoğunluk hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Düğün sezonu bizim için yılın en hareketli zamanı. Müşterilerimizin özel günlerinde en güzel şekilde görünmeleri için yoğun bir müşterilerimizin mutlu ve memnun çaba harcıyoruz. Çok yoğunum. Eve gidemiyorum. Her gün gece yarısına kadar dükkandayım. Gündüz gelen ufak tefek tamir işleriyle ilgileniyorum. Gece abiye dikiyorum. Gündüz abiyeye çalışamıyorum. Düğün sezonu açıldığı için abiyeye olan talepte yoğun ölçüde arttı. Genel olarak tamire bir yoğunluk var. Önceden alıp bir kere giyip bırakan var. Dolaptaki abiyeleri getirip model değiştiriyorlar. Abiye dönemi yoğun geçecek.”

HİLAL PEKER