Tekirdağ'da Küçük Sanatçılar Çocuk Korosu'nda Buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 7-14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği Çocuk Korosu, Hasan Ali Yücel Salonu'nda ilk dersini gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 12:18

Alanında uzman eğitmenler eşliğinde her hafta pazar günü 13.30-15.30 saatleri arasında düzenlenecek eğitimlerle çocuklar hem müzikle tanışacak hem de sanatsal gelişimlerini sürdürecek.

Program kapsamında, çocukların topluluk içinde şarkı söyleyerek özgüven kazanmaları ve müzik yeteneklerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Ayrıca çocuklara yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerde sahne alma fırsatı sunularak sosyalleşmelerine katkı sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Korosu projesiyle Şehir Tiyatrosu, Belediye Bandosu ve Kent Orkestrası'nın ardından şehrin kültür ve sanat hayatına bir katkı daha sundu. Sanatın farklı alanlarında hayata geçirdiği projelerle kültürel yaşamı zenginleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu tür etkinliklerle hem sanata ilgiyi artırmayı hem de geleceğin sanatçılarını yetiştirmeyi amaçlıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çocukların kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşmasına olanak tanıyarak, sanatın her kesime ulaşmasını sağlamaya devam edecek.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Çocuklarımızın müzikle iç içe olmaları, hem sanatsal gelişimleri hem de toplumsal dayanışma duygularını güçlendirmek açısından çok değerli. Çocuk Korosu projemizle onların özgüven kazanmalarına, yeteneklerini keşfetmelerine ve sahne deneyimi yaşamalarına olanak tanıyoruz. Şehir Tiyatrosu, Belediye Bandosu ve Kent Orkestrası’nın ardından bu adımımızla kültür-sanat faaliyetlerimizi daha da çeşitlendirdik. Tekirdağ’da her çocuğun sanatla buluşabileceği projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Geleceğin sanatçılarını yetiştirirken, çocuklarımızın kültür-sanatla büyümesini sağlamak en büyük önceliğimiz” dedi.

HABER MERKEZİ