Tekin’den Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

SP Edirne İl Başkanı ve GİK Üyesi Sinan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı nedeniyle yayımladığı mesajında; “Bireyler, dolayısıyla toplumlar ne kadar iyi eğitim alabilirlerse yaşamları o kadar kaliteli olur” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 11:29

Saadet Partisi (SP) Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Av. Sinan Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Tekin, ülkenin kalkınması ve müreffeh milletler arasında yer alması için sağlam bir eğitim sistemine sahip olmasının önemine dikkati çekti.

“NE KADAR İYİ EĞİTİM, O KADAR KALİTE”

Eğitimin gerek fert, gerekse milletlerin hayatında müstesna bir yeri olduğuna vurgu yapan Tekin; “Bireyler, dolayısıyla toplumlar ne kadar iyi eğitim alabilirlerse yaşamları o kadar kaliteli olur. Onun için eğitim ve öğretimi konuşurken 4 önemli unsuru ele almak gerekir. Bunlar; aile, sosyal çevre (arkadaş, akraba, mahalle, iş vs ortamları), medya ve okul. Bütün bu unsurlar; doğrunun, iyinin, güzelin, faydalının ve adil olanın gerçekleşip yaşanmasına katkı sağlıyorsa, görevlerini yapmış ve böylece milletimize ve ülkemize en hayırlı hizmeti sunmuş olurlar. Her öğrencinin zihin dünyası, yapısı, kabiliyeti, becerisi farklıdır. Bizler, çocuklarımıza düşünmeyi, sorgulamayı, muhakeme ve mukayese etmeyi öğretmeliyiz. İnsanı, bitkiyi, hayvanı, zamanı, mekanı, çağımızı, dünyayı, yeryüzünü, gökyüzünü okumasını öğretmeliyiz. Ahlaklı olmayı, dürüst olmayı, adil olmayı öğretmeliyiz. İncitmemeyi, merhameti, sevgiyi, saygıyı öğretmeliyiz. Ne olursa olsun haksızlığa karşı gelmeyi, kim olursa olsun mazlumdan yana olmayı öğretmeliyiz. Gerçek kazanç ve birikimin çoğunluk, para, makam, şan, şöhret, beğeni, alkış olmadığını öğretmeliyiz. İşinde, mesleğinde, görevinde ehil olmasını öğretmeliyiz. İyi insan olmanın yolunun insanlığa faydalı işler yapmaktan geçtiğini öğretmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize zihin açıklığı, öğretmenlerimize de görevlerinde başarılar diliyorum” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ