Tek başına eylem yaptı

Oğlu için Şırnak’ta bulunan Habur Sınır Kapısı’ndan itibaren Edirne’ye kadar yürüdüğünü iddia eden Ahmet Sönmezer, tek başına eylem yaptı. Sönmezer, askeri görevini yapan oğlunun bu sırada hastalandığını kimsenin oğluna sahip çıkmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 16:43

Şırnak’ta bulunan Habur Sınır Kapısı’ndan itibaren oğlu için yürüdüğünü iddia eden Ahmet Sönmezer, Saraçlar Caddesi’nde tek başına eylem yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) çalıştığı sırada sigortasının geç yapılmasından dolayı emekli olamadığını iddia etti.

Sönmezer, “Benim adım Ahmet Sönmezer çok eski koyu bir CHP’liyim çok emek verdim. Üç yıl Adana il binasında çalıştım. Oğlum askerde hastalandı, sahip çıkmadılar. Bu 3 yıl çalıştığımda sigortamı da yapmadıkları için emekli olamadım. Girişim 1983 yaşım 58 prim borçlarımdan dolayı emekli olamadım. Her şeyi sineye çektim. Atatürk’ün partisi işgal altında dememin nedeni bu. Oğlum askerde hastalandı sahip çıkmadılar. Ankara GATA’ya götürdüm sahip çıkmadılar. Ben Çanakkale’de şehitliği gezerek geldim. Bu ülke bir bütündür. Bizim ülkemiz bir cennettir. Ülkemiz kolay kurulmadı, coğrafyamızın haritası masanın üzerinde çizilmedi, şehitlerimizin kanıyla çizildi. Oğlumdan Erzurum’da kan aldılar 3,5 aylık askerken pankreasında iltihap çıktı. Oğlumu askere sağlam gönderdim, çürük aldım. Bu benim 5’inci yürüyüşüm 6 bin 500 kilometre yol gittim. Habur Sınır Kapısı’ndan itibaren yürüyerek geliyorum. Buradan Ankara’ya gideceğim oyumu kullandıktan sonra CHP’nin önünde çadır kuracağım” dedi.

MERT ERİŞKİN