Tarım Arazileri İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik" konulu bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 13:15

Tekirdağ İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, 11 ilçe müdürü ve teknik personel katıldı.

Toplantıda, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü personeli tarafından 22 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik hakkında bilgi verildi. Bu yönetmelik kapsamında, işlenmeyen tarım arazilerinin tarımsal amaçlı kiraya verilmesi işlemlerinin nasıl yürütüleceği ve uygulama birlikteliğinin sağlanması ele alındı.

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun 8/K Maddesi'ne eklenen ve 5 Nisan 2023'te yürürlüğe giren değişiklik ile, mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait, üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Bu arazilerin kamu yararına kullanılması için tarımsal amaçlı kiraya verilmesi Bakanlık tarafından sağlanacak.

HABER MERKEZİ