TARHANA BİBERİ TEZGAHLARDA

Kışlık yiyecek hazırlıklarının başında gelen ürünlerden olan tarhana biberi, kilogramı 30 liradan pazar esnafının tezgahındaki yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2023 19:10
https://batiekspres.com/

Yaz mevsiminin sonlarına yaklaştığımız günlerde kışlık hazırlıkların başındaki ürünlerden olan tarhana biberleri tezgahlardaki yerini aldı.

Şu an satışların durgun olduğunu söyleyen Pazartesi pazarı esnafı, okulların açılmasıyla tatilcilerin döneceğini ve satışların artacağını tahmin ettiklerini söyledi. Trakya’da çok tüketilen tarhananın genelde belirli bir yaş grubu üzerindekilerin yaptığını, gençlerin uğraşmak istemediklerini söyleyen Pazartesi pazarında tarhana biberi satan Oktay Örnekli; “Tarhana biberi sezonu başladı. Okullar açıldığı zaman, tatilcilerin de gelmesiyle kışlık hazırlıkları hız kazanacak. Şu an satışlar durgun. Bir hafta sonra yuvarlak biberler de çıkacak, bazı vatandaşlar da yuvarlak biberle uzun tarhana biberini karıştırarak yapıyorlar. Tarhana, Trakya’da çok yapılıyor ama yeni nesil çok tercih etmiyor. Müşterilerimiz genelde belirli yaş grubunun üzerindekiler. Tarhana kışın çok tüketilen bir yiyecek. Satışlarımız Ekim, Kasım ayına kadar sürer” dedi.

Pazartesi pazarında tarhana biberinin satış fiyatı 30 liradan tezgahlarda yer aldı.

ŞENER ŞENTÜRK