Tabakoğlu, ÜHBD Toplantısında

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversite Hastaneleri Birliği toplantısına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 10:45

Trakya Üniversitesi Rektör ve Üniversite Hastaneleri Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversite Hastaneleri Birliği (ÜHBD) toplantısına katıldı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İlhan Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, Kocaeli Milletvekili ve Birliğin önceki dönem başkanı Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ÜHBD önceki dönem başkanlarından İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Şinasi Candan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Sıvacı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Bektaş, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Zülfikar ile rektör yardımcıları ve hastane başhekimleri yer aldı. Toplantıda Üniversite Hastanelerinin güncel durumu, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi.

Üniversite Hastaneleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Nuri Aydın’ın açılış konuşması sonrasında Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İlhan Hatipoğlu, finansal alanda yapılan iyileştirmeler ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

Üniversite Hastaneleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Nuri Aydın’ın öğretim üyeleri ile personelin özlük hakları başta olmak üzere finansal ve organizasyonel süreçler, Devlet Malzeme Ofisi Sağlık Market Uygulaması ile ilgili yapılması gereken iyileştirmelerin yer aldığı sunumu sonrasında katılımcılarla birlikte görüş alışverişinde bulunuldu.

HABER MERKEZİ