Tabakoğlu; “Barışı Konuşmayı Anlamlı Buluyorum”

Edirne’de “Uluslararası Barış ve İnsan Hakları için Sosyal Bilgiler Eğitimi” sloganıyla düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu’nun açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; “Suikast, kaza haberleri duyduğumuz bir ortamda barışı konuşmayı çok anlamlı buluyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 12:01

Edirne’de Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumu başladı.

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılış törenine Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, akademisyenler, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

“TÜM DÜNYANIN ÖNÜNDE İNSANLARIMIZ ÖLDÜ”

“Uluslararası Barış ve İnsan Hakları için Sosyal Bilgiler Eğitimi” sloganıyla 20-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını Rektör Tabakoğlu yaptı. Tabakoğlu, sempozyumda 630’dan fazla katılımcı ve 328 bildirinin olduğunu belirterek; “Bu güzel katılımlarla bu toplantının olmasından mutluyuz. Konu başlığı da oldukça anlamlı görünüyor. Ukrayna'da ve maalesef Gazze'de tüm dünyanın önünde insanlarımız, bebeklerimiz, yaşlılarımız öldüler. Açlığa mahkum eden bir zalim düzeni varken ve her geçen gün çok farklı, suikast, kaza haberleri duyduğumuz bir ortamda barışı konuşmayı, ulusal barışı nasıl tesis ederizi konuşmayı çok anlamlı buluyorum. İnşallah biz, kendimizi güçlü olalım. Savaşa hazır olalım ve bir ve beraber olalım. Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Orta Doğu'da bir olalım ki bölüp parçalamadan, küçük lokma haline getirip yutulmamaya gayret edelim. Dijitalleşme, disiplinler arası yaklaşımlar, sosyal bilgiler eğitimiyle ilgili önemli konular konuşulacak. 17 atölye, 2 çalıştay ve paneller gerçekleştirilecek. Düzenleme komitemizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

KIRCAALİ ÖNCEKİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI AZİS SUNUM YAPTI

Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından sempozyumda Bulgaristan’ın Kırcaali önceki dönem Belediye Başkanı ve Bulgaristan Free Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Azis, Avrupa İnsan Hakları Belgelerinin Ulusal ve Yerel Düzeyde Senkronizasyonu: Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye’de İdari Kapasite ve Sivil Tutumlar Üzerine Yapılan Araştırma Sonuçları konulu sunum yaptı.Azis, sunumunda insan haklarının önemine dikkat çekti. Azis’in sunumunun ardından sempozyum kapsamında Trakya Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Öğretim Üyeleri ve Yüksek Lisans öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal ve katılımcılar birlikte gezdi. Serginin açılışının ardından ara verilen sempozyum, 23 Mayıs Perşembe gününe kadar devam edecek.

UĞUR AKAGÜNDÜZ