“Sultaniçe ve Gülçavuş’da altyapı yüzde 95 tamam”

İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Enez ilçesine bağlı Sultaniçe ve Gülçavuş sahillerinde yapılmakta olan içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmalarının yüzde 95’inin tamamlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 16:12

Edirne İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Enez ilçesine bağlı Sultaniçe ve Gülçavuş sahillerinde yapılmakta olan içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları ile ilgili sunum yaptı.

Gümülcineli, Gülçavuş-Sultaniçe köyleri sahil siteleri içme suyu ve kanalizasyon yapım işi ile ilgili yaptığı sunumda; “İhale bedeli KDV hariç 63 milyon 250 bin TL’dir. Sözleşme tarihi 30 Mayıs 2023, iş artışı KDV hariç 18 milyon 851 bin 629, 59 TL’dir. İş bitirme tarihi 27 Şubat 2024’tür. Vatandaştan toplanan 34 milyon TL’dir. Sultaniçe sahilden ödeme yapan hane sayısı bin 320, ödeme yapmayan hane sayısı 125’tir. Gülçavuş sahilden ödeme yapan hane sayısı 709, ödeme yapmayan hane sayısı 111’dir. Yapılan altyapı 10 bin hane kapasitelidir. İlk etapta faydalanacak hane sayısı 2 bin 500 ve 3 bin olacaktır. Yüklenici firmaya kalan ödeme 13 milyon TL’dir. Vatandaştan toplanan tutarın kalanını İl Özel İdaresi karşılamıştır. Şu an işin yüzde 95’i bitmiş bulunmaktadır. Site hane başına güncel fiyat 25 bin TL’dir. Tek evler hane başına güncel fiyat 35 bin TL’dir” ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ KATKIYI VERDİK”

Gümülcineli’nin sunumunun ardından Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, konuyla ilgili yaptığı konuşmada; “İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi Üyeleri olarak sahildeki yapıları düzeltmek adına kendimizi ortaya koyarak gerekli katkıyı verdik” dedi.

“BÜTÜN SAROS KÖRFEZİ’NDE UYGULANMALI”

Konuyla ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Şenol Kılıç ise Edirne’nin turizm ve tarım kenti olduğunu söyleyerek; “Bu altyapı çalışmalarında 10 bin konuttan bahsediliyor. O bölgede yapılaşmaya izin verildikten sonra konut sayısının 10 binlere çıkması bekleniyor. 10 bin konut demek, yaklaşık 40 bin nüfus demek. Orada demek ki yazın bir Uzunköprü kuruluyor. Bu çok ciddi bir sorundu. Orada şebeke suyu, kanalizasyon yoktu. Paket arıtmalar vardı. Bu paket arıtmaların da birçoğu çalışmıyordu. Çalışsa bile atık sularını yine dereye, yol kenarındaki hendeklere salıyorlardı ve bir çevre kirliliği söz konusuydu. Bunun için İl Özel İdaresi ciddi yatırım yaptı. Bu proje, ek artışlarla beraber KDV dahil 110 milyon TL civarında bir projedir. Bunun 34 milyon TL’si vatandaştan toplanmış ama geri kalanını da İl Özel İdaresi tarafından karşılanmış. İşin yüzde 95’lik kısmı tamamlanmış. İhalesi Mayıs ayında yapıldı. Komisyon üyelerinden biri de bendim. İyi bir firma aldı. Senesi gelmeden yüzde 95’inin tamamlanmış olması ve o bölgenin bu şekilde bitirilmeye getirilmiş olması takdire şayandır. Bu işe çıkarken slogan, ‘Temiz Çevre Temiz İnsan’ idi. Başarılı olması güzel. Örnek bir projedir. Bütün Saros Körfezi’ne baktığımızda her yerde bu projenin uygulanmasında fayda var. Çünkü başka bir Saros daha yok” sözlerine yer verdi. Kılıç’ın konuşmasının ardından söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Nedret Akbulut da projenin güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ