SUİÇMEZ: “SÜTE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA”

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, çiğ süt fiyatlarına zam yapıldı haberleri ile ilgili açıklama yaptı. Suiçmez “Market raflarında bulunan sütlere zam yapıldığı söyleniyor ama üreticiye henüz bir zam yapılmadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 11:51
https://batiekspres.com/

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, çiğ süt fiyatı hakkında açıklamalarda bulundu. Çiğ süt fiyatında henüz bir artış olmadığını fakat yakın zamanda artış olacağına değindi. Suiçmez, Üreticilerin çiğ süt fiyatına 15 ile 15.50 TL zam talep ettiğini söyledi.

“HENÜZ NET BİR AÇIKLAMA YOK”

Üreticilerin çiğ süt fiyatına zam istediğini belirten Suiçmez “Ulusal Süt Konseyi’nin açıklamış olduğu süt fiyatı 11.50 TL. Buna 1 TL de sanayici ekleme yaparak üreticinin eline 12,50 TL net para geçiyor. Üretici fiyatı 15-15.50 TL olursa gayet güzel olacak. Ama şu anda bize yansıyan bir fiyat henüz yok. Market raflarında bulunan sütlere zam yapıldığı söyleniyor ama üreticiye henüz bir zam yapılmadı. Üreticilerin çiğ süt fiyatının artması yönünde istekleri var. Bu şartlarda az önce de belirttiğim gibi çiğ süt fiyatının 15-15.50 TL olması lazım ama şu anda net bir şey yok. Dün yanlış hatırlamıyorsam Balıkesir’de bir toplantı oldu ve bir sonuç çıkmadı. Geçenlerde Ankara’da bir toplantı yapıldı, orada da bir şey çıkmadı. Biz bir zam bekliyoruz. Eli kulağında diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN