Su basan Umurbey’de sular çekildi ama: “NE GELEN VAR NE ARAYAN”

Edirne’nin Umurbey Mahallesi’nin sorunlarını sık sık gündeme getirmesi ile dikkat çeken Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, dün yaşanan su baskınlarının ardından yaşadıklarını anlattı. Özgünden, iktidar ve muhalefet temsilcilerinden mahalleye gelen olmadığını belirterek; “Gelmeyi geçtim; bir telefon eden bile yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2023 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2023 18:11
https://batiekspres.com/

Edirne’de her sağanak yağışta vatandaşlarının yağmur suları ile karşı karşıya kaldığı mahallesi Umurbey. Dünyada ortaya çıkan iklim krizinden payına düşeni fazlasıyla alan Umurbey Mahallesi, altyapısızlık ve çarpık kentleşmenin yanı sıra Edirne’deki birçok kurumdan hizmet alamamaktan şikâyetçi.

Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, mahallede yaşayan vatandaşların sorunlarını sosyal medya hesaplarından duyurmaya çalışsa da her sağanak yağışın sonucu ortaya çıkan sel felaketi, maddi zarar vermeye devam ediyor. Sosyal medyada gündem olan görüntülerin ardından sorunların çözümü belediye emekçilerine kalsa da Umurbey Mahallesi, kentteki yöneticilerden kalıcı çözüm için destek bekliyor.

“İKİNCİ SINIF MUAMELE GÖRÜYORUZ”

Mahalle Muhtarı Özgünden, ilk döneminde olsa da evlerde sık sık yaşanan su baskınları ve sorunların çözüme kavuşmaması nedeniyle vatandaşların sıkıntılarını 4,5 yılda öğrenmiş; kapı kapı gezerek ya da telefon ederek muhatap bulma çabasında. Mahallesinde ortaya çıkan su baskını görüntüleri nedeniyle üzgün olduğunu dile getiren Özgünden; “En büyük sıkıntı, ikinci sınıf muamele görüyoruz” dedi.

“BELEDİYE EMEKÇİLERİMİZ YARDIMCI OLUYOR”

Özgünden, Edirne’de dün gerçekleşen sağanak yağışın ardından Umurbey Mahallesi’nde sel felaketinin yaşandığını belirterek; “Belediye ekiplerinden rica ettik. Sağ olsun ekiplerdeki arkadaşlarımız geldi, suları evlerin içinden çektiler. Belediye emekçilerimizden Allah razı olsun, ne zaman telefon etsek yardımcı olmaya alıştılar. Artık birimlerdeki arkadaşlardan rica ederek iş yaptırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KÖPRÜNÜN KARŞISINDAKİLER SESİMİZİ DUYMUYOR”

Kentteki yöneticilerden hiçbirinin Umurbey Mahallesi’ne gelmediğini söyleyen Özgünden; “Yöneticilerden gelen yok. Yöneticiler toplantılarda konuşma yaparken muhtarlar için; ‘Siz, bizim halkla aramızda bir köprüsünüz’ diyorlar. Köprüyüz ama köprünün karşı tarafındakiler sesimizi duymuyor. Sorunları nasıl çözeceğiz? Bizim bir bütçemiz yok” diye konuştu.

“BİR TELEFON BİLE ETMİYORLAR”

Özgünden, dün yaşanan yağmur suyu baskınlarının mahallede defalarca yaşandığını belirterek; “Ben 4,5 yıldır muhtarlık yapıyorum, dün yaşananların aynısını defalarca yaşadık. 1 kişi gelip de, ‘Geçmiş olsun’ demedi. Ne iktidardan, ne muhalefetten gelen var. Hiç kimse gelmiyor. Gelmeyi geçtim; bir telefon edip, ‘Geçmiş olsun muhtarım’ diyen bile yok. Herhangi bir partiden de arayan soran yok. Şiddetli yağmurlarda biz bir nevi sel felaketi yaşıyoruz” sözlerine yer verdi.

“NE BELEDİYEDEN NE DE AK PARTİ VE MHP’DEN GELEN VAR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Başkan Yardımcılarına tepki gösterse de AK Parti ve MHP gibi iktidar ve iktidar ortağı siyasi partilerden de yöneticilerin Umurbey Mahallesi’ne gelmediğini söyleyen Özgünden; “Belediye Başkanı veya yardımcıları aramıyor diye sitem ediyoruz ama ne MHP’den, ne de AK Parti’den milletvekili ya da meclis üyesinden bir tane telefon eden yok. Belediye Başkanı ya da yardımcıları duymadı diyelim. Hiç mi bir vali duymaz, bir milletvekili görmez? Biz isterdik ki bu şehrin seçilmişleri mahallemize gelsin, halkımızla konuşsun, yaşadıkları felaketlere karşı zararlarının karşılanacağını söylesinler ama yok” dedi.

“HİZMET İSTEMEYELİM Mİ?”

Özgünden, mahallesinde meydana gelen sorunları dile getirdiği için de tepki gördüğünü açıklarken; “Sorunları dile getirdiğim için de düşman ilan edildim. Hizmet istemek suçmuş gibi olmaya başladı. Ne yapalım, hizmet istemeyelim mi? O zaman biz niye varız? Bizim için en önemli şey hizmettir. Her şeye rağmen mahallemizde yaşayan halk yanımda duruyor. Sosyal medyada paylaştıklarıma yorum yapıyorlar, ‘Senin de yapabileceğin bu kadar’ diyorlar” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ