SP’li Aladağ; “Çeltik Fiyatları Enflasyona Uygun Güncellenmeli”

SP Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, çeltik fiyatlarının yüzde 30 oranında artırılmasının, üreticiler için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Aladağ, çeltik fiyatlarının enflasyon oranlarına uygun bir şekilde güncellenmesini ve üreticilerin maliyetlerini karşılayacak bir düzeye getirilmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 12:15

Saadet Partisi (SP) Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, çeltik üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Enflasyon oranlarının yüksek olduğu bir dönemde çeltik fiyatlarının yüzde 30 oranında artmasının, üreticiler için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirten Aladağ, fiyatların bu seviyelerde kalmasının çiftçileri zor durumda bıraktığını ifade etti.

“ÜRETİCİNİN SIRTINDAKİ YÜKÜ HAFİFLETMİYOR”

‘www.batiekspres.com’ haber sitesine konuşan Aladağ; “Çeltik üreticileri hem maliyet artışlarıyla, hem de düşük fiyatlarla boğuşuyor. Enflasyon oranlarının yüzde 100’ü aştığı bir ortamda, çeltik fiyatlarına yapılan yüzde 30 zam ne yazık ki üreticinin sırtındaki yükü hafifletmiyor. Gübre, mazot ve diğer tarımsal girdilerin fiyatları sürekli artarken, bu kadar düşük bir fiyat artışı, çiftçilerimizi geçim sıkıntısına sürüklüyor” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİCİLERİMİZ NASIL AYAKTA KALACAK?”

Aladağ, çiftçinin emeği ve alın terinin karşılık bulamadığını belirterek; “Bu şartlar altında üreticilerimiz nasıl ayakta kalacak? Ülke olarak tarımda kendimize yeterli olmayı hedefliyorsak, çiftçimizi desteklemek zorundayız. Aksi takdirde tarım sektöründe daha büyük krizler yaşanabilir” dedi.

“TOPRAĞINI TERK ETMEK ZORUNDA KALACAK”

Yetkililere seslenen Aladağ, çeltik fiyatlarının enflasyon oranlarına uygun bir şekilde güncellenmesini ve üreticilerin maliyetlerini karşılayacak bir düzeye getirilmesini talep ederken; “Üretici, ancak emeğinin karşılığını alabilirse üretime devam edebilir. Aksi halde çiftçimizin toprağını terk etmek zorunda kalması kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.

ERGİN SÖZER