Soytürk; “Bu Çocukları Sektörün En İyisi Yapacağız”

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Edirne Coğrafi İşaretli ürünlerine özel tadım ve sunum etkinliğinin çok başarılı olduğunu belirterek “Öğrencilerimizin hayallerini büyük tutmalarına yardımcı olacağız. Bu çocukları sektörün en iyisi yapacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 14:39

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Türk Mutfağı Haftasına özel düzenlediği Edirne Coğrafi İşaretli ürünlerine özel tadım ve sunum etkinliğini büyük bir övgüyle değerlendirdi. Edirne’nin konaklama alanında çok başarılı olduğunu ancak gastronomi alanında da çalışmaların devam ettiğini ve daha da iyi olacağını vurguladı.

Soytürk, Ciğer Sarmanın Kakava ve Hıdırellez şenliklerinde esnaf lokantalarında en çok tercih edilen ürün olduğunu söyledi. Edirne Beyaz Peynirinde mesafe kat edilmesi gerektiğini belirterek davetlerde ve kokteyllerde atıştırmalık olarak sunulması gerektiğini ifade etti.

“KENDİNİZİ EDİRNE’YE GÖRE DEĞERLENDİRMEYİN”

Öğrencilerin başarılı performansını değerlendiren Soytürk; “Sevgili öğrenciler bizim mutfağımız zengin, sizler beceriklisiniz, yeteneklisiniz. Kendinizi Edirne’ye göre değerlendirmeyin. Dünyanın, Türkiye’nin en iyi restoranlarında çalışma fırsatı bulmayı yakalayın. Konaklama sektöründe iyiyiz. Dünyanın en iyi hizmetini veriyoruz. Gastronomide de iyiyiz, zenginliğimiz var. Ama bu öğrencilerimize destek olacağız, cesaret vereceğiz. Hayallerini büyük tutmalarına yardımcı olacağız. Bu çocukları sektörün en iyisi yapacağız” dedi.

“EDİRNE BEYAZ PEYNİRİNDE MESAFE KAT ETMEMİZ GEREKİYOR”

Soytürk, Edirne Beyaz Peynirinin kullanım alanları açısından mesafe kat etmesi gerektiğini belirterek; “Kakava ve Hıdırellez döneminde esnaf lokantalarında en çok tercih edilen ürünümüz ciğer sarmadır. Türk Mutfağı Haftası ile başlayan geleneksel yemeklerimiz, reçetelerimizi sokakla, vatandaşla, esnafla, Ciğer sarmada başarılı olduk. Yine beyaz peynirimiz, bunda da mesafe kat etmemiz gerekiyor. Çünkü beyaz peynir üretim kodeksinde Edirne Beyaz Peyniri olarak tanıyor diğer üreticilere. Beyaz Peynir de artık atıştırmalık olarak kokteyllerde sunmamız gerekiyor. Sadece kahvaltılık olarak değerlendirmeyip, yanında kuruyemişi ile birlikte davetlerdeki kokteyllerde Edirne Beyaz Peynirini vurgulamamız gerekiyor. Buradan organizasyon ekiplerine, kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlularına yaptığı organizasyonlarda Edirne Beyaz Peynirini kokteyllerine koymalarını da rica ediyoruz” diye konuştu.

HİLAL PEKER