Skandallar Dizisi Edirne’de Başlamış

Yasak ilişki yaşadığı site yöneticisinin kendisinden ayrılmak istemesi üzerine yöneticiyi tehdit eden Adana hakimi G. A.’nin adli emanetteki uyuşturucu hapları alarak alem yaptığı ve açığa alındığı haberi Türkiye’yi sarstı. Kadın hakim G. A.’nın Edirne’de görev yaptığı yıllarda da bazı skandallara karıştığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 16:06

Adana Adliyesi’nde görev yapan kadın hakim G. A.’nın karıştığı skandallar Türkiye’de gündem konusu oldu.

İddialara göre Adana Hakimi G. A., 5 yıl önce taşındığı Adana’daki bir sitenin yöneticisi Ş. L.’ye aşık oldu ve yasak ilişki yaşamaya başladı. G. A.’nın kendisinden hakkında Edirne’de açılan dosyaların kapatılması konusunda yardım istediği site yöneticisi Ş. L., bir süre sonra kadın hakimin başka erkeklerle de menfaat karşılığı ilişki yaşadığını öğrendi. Ş. L., ilişkiyi bitirmek istedi. Ancak kısa bir süre sonra “Hakime hanımın sende videoları varmış, onları silmezsen ölürsün” şeklinde tehditler almaya başladı. Bunun üzerine Ş. L., G. A. Hakkında şikayetçi oldu. HSK tarafından başlatılan soruşturmada Osmaniye’de akaryakıt kaçakçılığı konusunda yargılanan bir kişiyi beraat ettirme konusunda 500 milyon lira rüşvet aldığı iddia edildi.

ADLİYEDE ALEM YAPTILAR İDDİASI

G. A.’yla ilgili Adana’daki görevi sırasında bazı hakim ve savcı arkadaşlarıyla içki içip parti düzenledikleri, adliye emanetinde bulunan uyuşturucu hapları kullandıkları iddiaları da var.

“TAKMA KAFANI, BERAAT ÇIKARTIRIZ”

Adana’daki skandalın patlaması üzerine G. A.’nın Edirne’de görev yaptığı yıllarla ilgili bazı iddialar ortaya atıldı.

Edirne’de yargılanan bir sanıktan beraat vaadiyle 500 milyon lira rüşvet aldığı, yargılanan sanıkla ilgili duruşmaya çıkan savcı F. A.’nın beraat istediği ancak o duruşmada karar verilmediği, daha sonraki duruşmaya çıkan savcının ise sanık hakkında ceza istediği ve mahkemenin de cezaya hükmettiği belirtiliyor.

G. A.’nın beraat edemeyip ceza alan sanığa “Takma kafana, istinaftan beraat kararı çıkartırız” dediği de iddia ediliyor.

MURAT SAVAŞ