SİZ ONUN SESİ OLABİLİRSİNİZ

Kırklareli’de 1 Nisan gününde yavru köpeğe eziyet ederek öldürün failin duruşması 20 Haziran gerçekleşecek. Hayvanseverler Kırklareli’de bulunan ve katılabilecek tüm gönüllüleri duruşmayı takip etmeye çağırdı

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2023 16:30
https://batiekspres.com/

Kırklareli’de 1 Nisan gününde yavru köpeğe eziyet ederek öldürün failin adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından ilk duruşması 20 Haziran Salı günü yapılacak.

Kırklareli’de dakikalarca eziyet edilerek öldürülen yavru köpek Köpük’ü öldüren failin yargılandığı dosyanın ilk duruşması bu Salı (20 Haziran) saat 09:05’te Kırklareli Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kırklareli dışında oturan Havvanseverler, sosyal medyadan davaya yoğun katılım talebinde bulundular. Hayvanseverler, “Hayvanlara yönelik gittikçe artan nefret söylemlerinde bulunanları ve bundan güç alan failleri cezalandırmayan adalet sistemini değiştirmek için elimizden geleni yapalım. Kırklareli’de bulunan ve katılabilecek tüm gönüllüleri duruşmayı takip etmeye çağırıyoruz”

OLAY

Tufan Süngü, 1 Nisan tarihinde çalıştığı iş merkezinde beslediği 3 aylık köpek yavrusunun öldürülmesi olayıyla ilgili olarak şikayetçi oldu. Güvenlik kamerası incelemesi sonucunda şüpheli F.B. (26) gözaltına alındı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, "Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan ilerletildi. Şüpheli, ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi ve yurt dışı çıkış yasağı ile haftada en az bir saat hayvanlarla ilgilenme koşuluyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu karara yapılan itiraz sonucunda zanlının tutuklanma talebi reddedildi, ancak adli kontrol şartı genişletildi. Hakim, zanlıya yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 3 gün en yakın adli kolluk birimine imza atma zorunluluğu getirme kararı aldı.

HABER MERKEZİ