“SINAVLAR ÜLKESİNDE BİR SINAV MARATONU DAHA BİTTİ”

28. Dönem İYİ Parti Edirne Milletvekili adayı H. Hakan Şahin “Üniversiteli işsizler kervanına katılmaya aday 3,5 milyon genci gelecekte neler bekliyor.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2023 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2023 20:04
https://batiekspres.com/

Edirne 28. Dönem İYİ Parti Milletvekili adayı Hasan Hakan Şahin üniversiteli işsizler kervanına katılmaya aday 3,5 milyon gencimizi gelecekte neler bekliyor?” diye sordu.

Şahin açıklamasında, “Sınavlar ülkesinde bir sınav maratonu da bitti. Üniversiteye girmek, üniversiteli olmak, üniversiteden mezun olmak geçmiş yıllara göre daha kolay. Mevcut iktidar geldikten sonra neredeyse tüm ilçelere varıncaya kadar üniversiteler açıldı. İyi hoş ama üniversiteli işsizler kervanına katılmaya aday 3,5 milyon gencimizi gelecekte neler bekliyor olacak? Öncelikle kendilerine ve ailelerine büyük geçmiş olsun. Hep söyledik yine söylüyoruz eğitim sistemimiz de köklü revizyon şart. En az 2 diplomanın ve yabancı dilin bile iş bulmada yetersiz kaldığı ‘diploma’ odaklı bu sistemden, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek ilerlediği sisteme geçiş şart. Başarılı - başarısız, çalışkan - tembel öğrenci değil her bireyin başarılı ve mutlu olarak üretime katıldığı bir sistem ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştıracaktır. Bu vesile ile sınava giren tüm öğrenci ve ailelerine tekrar geçmiş olsun derken başta şehit ve hakka yürümüş tüm babalarımız ile birlikte çocukları ve eşleri için var olabilen tüm babalarımızın babalar gününü kutlarım ”dedi.

ERGİN SÖZER